luni, 26 noiembrie 2018

Transmisii holografice prin intermediul tehnologiei 5G

Pe măsură ce încep să exploreze potențialul tehnologiei 5G, operatorii testează noi utilizări ale acestor rețele. Ericsson propune ca afișarea volumetrică a imaginii (cunoscută și sub denumirea de hologramă 3D) să devină una dintre viitoarele aplicații 5G.

Ericsson a explicat că, deși are diverse potențiale utilizări, inclusiv pentru transmisii video și jocuri, comunicarea holografică 3D necesită o cantitate de date de patru ori mai mare decât o transmisie Ultra HD 4K. Doar tehnologia 5G are o viteză suficient de mare și o latență destul de scăzută pentru a susține acest tip de aplicație prin intermediul unei rețele mobile.

În cadrul testelor, Ericsson și Vodafone Germania au colaborat pentru a transmite un interviu holografic în direct printr-o rețea 5G. Imaginea CEO-ul companiei Vodafone, Hannes Ametsreiter, a fost afișată ca hologramă într-un autobuz electric aflat în mișcare, ce se afla la aproximativ 70 km distanță de locația lui Hannes.

Demonstrația a utilizat un spectru de frecvențe de 3,5 GHz, pentru care Vodafone are licență în Germania, și a fost susținută de soluțiile tehnice ale Ericsson 5G și Cloud Core.

Ericsson a extins chiar și mai mult conceptul: prin intermediul rețelei COSMOTE din Grecia, a transmis holografic un concert de muzică în care membrii trupei, aflați fizic în diferite locații, au fost "holoportați" pe scenă și au putut să cânte "împreună", în timp real.

De asemenea, și Vodafone din Marea Britanie a testat transmisiile holografice prin intermediul tehnologiei 5G.

Pentru aceste demonstrații au fost utilizate camere video speciale, capabile să capteze în 3D imagini detaliate. Latența necesară pentru acest tip de aplicație este de aproximativ o zecime din ceea ce oferă actuala tehnologie 4G. Ericsson a furnizat sistemul de testare în 5G, capabil să atingă o viteză de până la 8 Gbps.


Niciun comentariu despre subiectul „Transmisii holografice prin intermediul tehnologiei 5G”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile