miercuri, 13 februarie 2019

Operatorul de sateliți Hispasat, preluat de Red Eléctrica Corporación

Red Eléctrica Corporación a cumpărat de la compania Abertis Infraestructuras, contra sumei de 949 milioane euro, un procent de 89,68% din acțiunile operatorului spaniol de sateliți Hispasat.

Ceilalți acționari rămași în Hispasat sunt Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (7,41%) și Centre for the Development of Industrial Technology (2,91%). În urma vânzării, Red Eléctrica Corporación s-a angajat să mențină contractele strategice existente.

Hispasat este operatorul principal de sateliți din Spania și Portugalia, al patrulea operator din America Latină și al optulea operator din întreaga lume, cu venituri de 235 de milioane de euro în anul 2018 și un profit de 80,5 milioane euro.

În prezent, Hispasat are o flotă de 7 sateliți activi care oferă semnal în Europa și pe continentele americane, distribuind peste 1250 canale de televiziune și radio. În România se pot recepționa sateliții Hispasat de la 30 grade Vest.

Red Eléctrica Corporación are venituri de aproximativ 330 de milioane euro anual și gestionează a doua cea mai mare rețea de fibră optică din Spania.

Tranzacția va fi supusă aprobării autorităților spaniole.


Un comentariu despre subiectul „Operatorul de sateliți Hispasat, preluat de Red Eléctrica Corporación”:
Anonim

Multe canale interesante la 30 grade Vest, dar pozitia este greu de receptionat, trebuie sa ai vizibilitate buna spre orizont. Eu am reusit sa prind semnalul doar dupa ce am urcat antena la etaj, ca nu prindeam din cauza casei vecinului, care bloca semnalul si asta in conditile in care vecinul nu are casa cu etaj, ci doar parter.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile