vineri, 15 martie 2019

Nepal va avea propriul satelit de telecomunicații

Autoritățile de telecomunicații din Nepal (o țară situată în sudul Asiei, în inima munților Himalaya) și Thales Alenia Space au semnat astăzi un acord prin care Thales Alenia Space va construi sistemul național de telecomunicații prin satelit pentru Nepal.

Acest satelit foarte performant în benzile C și Ku va avea o denumire ce va fi decisă de Nepal și va fi lansat până în anul 2022. Va fi poziționat în slotul orbital de 123,3 ° Est, rezervat de către ITU pentru Nepal. Satelitul va fi fabricat pe baza soluției tehnice SpaceBus National Satellite System, dezvoltată de Thales Alenia Space.

Misiunea principală a satelitului va fi aceea de a oferi servicii de televiziune DTH (Direct-to-Home), precum și internet de mare viteză pe întreg teritoriul Nepalului, dar și servicii cum ar fi de tele-medicina, e-learning, e-guvernare, gestionarea dezastrelor, tehnologii informaționale, agricultură, turism, hidroenergetică și conexiuni intermediare pentru telefonia mobilă. Serviciile furnizate de acest satelit vor viza în principal reducerea decalajului digital, în special în zonele rurale ale Nepalului.

"Este un privilegiu ca Thales Alenia Space a fost selectată de Autoritatea de Telecomunicații din Nepal pentru furnizarea satelitului său național. Credem că proiectul va reprezenta un element-cheie pentru a reduce decalajul digital și un vector puternic al creșterii economice. De asemenea, suntem încântați să începem această cooperare pe termen lung cu Nepal și să sprijinim această țară în dezvoltarea capacităților și serviciilor spațiale, în beneficiul tuturor cetățenilor săi", a declarat Eric Imbert, vicepreședinte pentru vânzări la Thales Alenia Space.

Ministrul Onorific al Comunicării și Tehnologiei Informației din Nepal, Gokul Prasad Baskota, a adăugat: "Pentru a concura cu alte țări, pentru a oferi internet de mare viteză cetățenilor noștri și pentru a fi recunoscuți la nivel regional, dorim ca Nepal să accelereze ritmul în drumul său spre digitalizare. Nimeni nu trebuie lăsat în urmă pe această cale. Satelitul nostru național ne va ajuta să avem un viitor mai bun. Am descoperit la Thales Alenia Space o expertiză impresionantă și un spirit de parteneriat solid care corespunde ambiției noastre de a fi independenți, de a avea o identitate în tehnologia spațială și de a dezvolta lumea digitală a Nepalului".


Un comentariu despre subiectul „Nepal va avea propriul satelit de telecomunicații”:
Anonim

Bravo Nepal, o tara foarte saraca si modesta, dar care va fi mai evoluata decat Romania in domeniul industriei satelitilor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile