luni, 25 martie 2019

Televiziunea Filmcafe îl aniversează pe actorul italian Terence Hill

Filmcafe îl aniversează, la sfârșitul lunii martie, pe actorul italian Terence Hill, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, programând - între 29 și 31 martie - unele dintre cele mai bune „buddy films” ale celebrului duo Bud Spencer - Terence Hill, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Hill, contraponderea plină de vervă a taciturnului erou jucat de Bud Spencer, poate fi văzut la Filmcafe în șase producții. Astfel, pe 29 martie, data în care s-a născut Mario Girotti, pe numele de scenă Terence Hill, vor fi difuzate pe micul ecran două comedii de acțiune devenite succese internaționale. Este vorba despre Crimebusters/Doi superpolițiști (1977), primul film al duo-ului turnat în America, la Miami/Florida, și Go for It/Contra cronometru (1983). Până pe 31 martie inclusiv, Filmcafe mai difuzează Double Trouble/Substituire cu bucluc (1984), Who Finds A Friend Finds A Treasure/Prietenul la nevoie se cunoaște (1981) și Odds and Evens/Par impar (1978), produs tot la Miami. În ultima zi a lunii, Terence Hill evoluează singur, de la ora 22:00, în Supersnooper/Superpolițistul (1980).

După primele roluri din anii ’50, actorul Bud Spencer (născut Carlo Pedersoli) - cunoscut la noi și din seria „Piedone” - îl întâlneşte pe cel care avea să îi devină coleg de platou pentru mai bine de 16 ani și 17 producţii – Mario Girotti, cunoscut după numele de scenă ca Terence Hill. Prima dată au jucat în același film - Hannibal - în 1959, dar s-au împrietenit abia opt ani mai târziu, pe platourile Dio perdona... io no/God Forgives, I Don't, legându-i ulterior o prietenie pe viaţă. Duo-ul Bud Spencer - Terence Hill devenea celebru în toată lumea în anii 1970.

Bud Spencer juca rolul uriașului morocănos care - în pofida apariției intimidante - avea o inimă de aur, pe când Terence Hill era fantele isteț, bufonul ce venea ca o contrapondere la personalitatea primului. Împreună formau o echipă formidabilă, gata să acționeze și să bată măr o mulțime de nemernici, în cel mai amuzant mod cu putință.

Terence Hill, născut la Veneția, a jucat în filme de la 12 ani. Unele dintre cele mai cunoscute producții în care a fost distribuit sunt westernurile Spaghetti, unele fiind ecranizări ale popularelor romane despre frontiera americană, semnate de scriitorul Karl May. Dintre acestea, cele mai faimoase sunt Lo chiamavano Trinità/They Call Me Trinity (1970) și Il mio nome è Nessuno/My Name Is Nobody (1973), filmul preferat (dintre cele în care joacă) al lui Terence Hill.


Iată ce filme difuzează postul Filmcafe, cu ocazia aniversării lui Terence Hill:

Crimebusters/Doi superpolițiști (1977)
Vineri, 29 martie, ora 20:00, Filmcafé
Sâmbătă, 30 martie, ora 11:20, Filmcafé
Nereuşind să-şi găsească de lucru în portul Miami, docherii Wilbur Walsh (Bud Spencer) și Matt Kirby (Terence Hill) se hotărăsc să jefuiască un magazin în ziua când soseau banii de salarii de la bancă. Deși au planificat totul în detaliu, în ziua jafului ei greșesc ușa și, în loc să intre în birourile supermarketului, nimeresc în birourile unei secții de poliție. Pentru a evita suspiciunile, ei declară că au venit să se înscrie la cursul de formare pentru viitorii polițiști, fiind încadraţi ca agenţi de poliţie. După ce reușesc să depășească anumite piedici, ei dovedesc că într-adevăr se pot descurca.

Go for It/Contra cronometru (1983)
Vineri, 29 martie, ora 22:00, Filmcafé
Sâmbătă, 30 martie, ora 13:45, Filmcafé
Fermecătorul autostopist Rosco Frazer (Terence Hill) și deținutul recent eliberat Doug O'Riordan (Bud Spencer) se întâlnesc în cursul unei încăierări dintr-un restaurant de pe marginea unei autostrăzi. Dorind să scape de urmărirea poliției, ei se duc la aeroport, cu scopul de a-și lua un bilet de avion pentru o destinație cât mai îndepărtată, dar sunt confundați cu doi agenți secreți ai CIA și trimiși într-o misiune specială la Miami.

Double Trouble/Substituire cu bucluc (1984)
Sâmbătă, 30 martie, ora 20:00, Filmcafé
Duminică, 31 martie, ora 13:50, Filmcafé
Saxofonistului Woonder (Bud Spencer) și cascadorului Elliot (Terence Hill) li se propune o
afacere de milioane. Timp de şapte zile, ei trebuie să ţină locul a doi oameni de afaceri miliardari din Brazilia, cu care semănau perfect. Adevăraţii miliardari trebuiau să semneze după șapte zile un contract important, dar se tem pentru viețile lor deoarece concurenții lor nu se vor da în lături de la nimic pentru a-i împiedica, nici chiar de la crimă. Cei doi actori interpretează dublu rol.

Who Finds A Friend Finds A Treasure/ Prietenul la nevoie se cunoaște (1981)
Sâmbătă, 30 martie, ora 22:00, Filmcafé
Duminică, 31 martie, ora 11:40, Filmcafé
Tânărul Alan Lloyd (Terence Hill) trebuie să fugă din Miami pentru că pariase o sumă mare de bani care aparținea unor gangsteri la cursele de cai și pierduse. Având la el harta unei comori pe care o primise de la unchiul său, Brady, el se ascunde în ambarcațiunea lui Charlie O'Brian (Bud Spencer), care pornea într-o călătorie pe mare în jurul lumii.

Odds and Evens/Par impar (1978)
Duminică, 31 martie, ora 20:00, Filmcafé
Un ofiţer de marină (Terence Hill) este însărcinat de amiral să desfiinţeze o bandă care influenţa pariurile sportive şi apelează la fratele său vitreg, un camionagiu solid şi bărbos (Bud Spencer). Iese o bătaie ca-n filme.

Supersnooper/Superpolițistul (1980)
Duminică, 31 martie, ora 22:00, Filmcafé
Poliţistul Dave Speed (Terence Hill) ​​este trimis să distribuie o amendă de parcare într-un sat indian, fără să știe că satul era în același timp ținta unui experiment top secret al NASA și fusese evacuat. Bombardat cu radiații rezultate din explozia unei rachete nucleare încărcate cu plutoniu roșu, Dave Speed supraviețuiește și capătă puteri supranaturale: rezistență extraordinară, viteza incredibilă, vedere prin pereți, levitație, superreflexe, telekinezie, precogniție şi hipnotism.


4 comentarii despre subiectul „Televiziunea Filmcafe îl aniversează pe actorul italian Terence Hill”:
Anonim

Cand eram mic urmaream tot timpul filme cu cei doi actori. Terence Hill era mereu latura hazlie a lui Piedone.

Anonim

Da, mai ales inainte de Revolutia din 1989 erau printre top cele mai vizionate filme la cinema. Aveau farmecul lor. Nu stiu acum cat farmec mai au, dar voi urmari cel putin unul dintre aceste filme, erau foarte distractive la vremea lor. Pacat de cei doi actori, unul s-a dus in ceruri, altul e foarte batran...

adelin

superb

Anonim

Un cuplu de actori apreciat de generația mea. Au fost extraordinari.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile