joi, 28 martie 2019

Topul sistemelor de operare ale televizoarelor smart vândute în anul 2018

Conform unui raport recent al Strategy Analytics, vânzările de televizoare smart la nivel mondial au ajuns la 157 milioane de unități în anul 2018, reprezentând 67% din toate televizoarele vândute în cursul anului. Cele mai recente statistici au dezvăluit că mai mult de unul din cinci televizoare smart vândute în prezent rulează pe baza platforma Tizen dezvoltată de Samsung, în timp ce unul din zece rulează pe baza sistemului de operare Android TV de la Google.

Produsele bazate pe Roku OS a atras 4% din vânzările de televizoare la nivel mondial în 2018, dar centrul vânzărilor este în America de Nord, unde aproape unul din patru televizoare smart vândute anul trecut se bazează pe Roku.

Versiunile personalizate ale sistemului de operare Android (Android Open Source Project - AOSP) sunt utilizate de mulți producători de televizoare din China și reprezintă în regiune un segment semnificativ din sistemele de operare smart tv.

David Watkins, director la Strategy Analytics și autorul raportului, a precizat: "Televizoarele smart rămân o prioritate strategică pentru multe companii de tehnologie datorită dimensiunii pieței de desfacere, dar și posibilității de a vinde spațiu publicitar și deci de a genera noi venituri prin intermediul serviciilor video la cerere. Controlul asupra sistemului de operare smart tv este de o importanță vitală, deoarece prin acest mijloc software companiile pot obține informații valoroase pentru îmbunatățirea veniturilor din publicitate. Din acest motiv, Google, Roku și Amazon se luptă să-i convingă pe producători să fabrice televizoare smart bazate pe platformele lor software, în loc să aleagă un proces scump și consumator de timp pentru realizarea și actualizarea propriilor sisteme de operare tv".

"Televizoarele smart au avut o lungă evoluție de la începutul deceniului. Diversitatea sistemelor de operare a afectat piața de-a lungul anilor, dar există semne că industria începe să se consolideze în jurul unor platforme. Prin volumul mare de vânzări ale televizoarelor Samsung, Tizen rămâne cel mai utilizat sistem de operare pentru televizoare smart la nivel mondial, urmat de WebOS-ul de la LG. Cu toate acestea, Google Android și Roku TV în America de Nord au înregistrat evoluții pozitive puternice în ultimii ani, bazându-se pe parteneriatele lor cu diverși producători de televizoare. De aceea, Samsung speră că acordul său exclusiv cu Apple, anunțat recent, de a integra iTunes Movies and TV în televizoarele sale smart, îi va oferi un avantaj pe care alți producători nu îl au", a adăugat David Mercer, analist principal la Strategy Analytics.


2 comentarii despre subiectul „Topul sistemelor de operare ale televizoarelor smart vândute în anul 2018”:
Anonim

Tizen de la Samsung e pe primul loc ca are vanzari mari. Si eu am televizoare Samsung, dar eu as prefera televizoare cu Android Tv, daca ar fi mai ieftine. Inteleg ca un televizor cu Android are nevoie de ceva resurse hardware mai mari, dar totusi, exista diverse cutiute media cu Android care au hardware suficient si costa 150-300 lei lei. Nu stiu de ce producatorii de televizoare, care sunt foarte scumpe comparativ cu aceste media playere cu Android, nu isi permit sa puna un procesor, RAM si placa video mai performante, asa cum gasesti in ieftinele mediaplayere cu Android. Producatorii de tv se zgarcesc exact acolo unde nu trebuie si diferenta de cost ar fi foarte mica, de 50 de euro.

Anonim

Interesul e sa aiba propria platforma inchisa, in asa fel incat sa nu poti instala multitudinea de aplicatii din Google Play, si sa fi nevoit sa folosesti si sa te abonezi la aplicatiile partenerilor lor. Deci ideea e sa nu poti sa te abonezi la multe alte servicii nepartenere productorilor de televizoare, ca nu ai multe alte aplicatii interesante disponibile. Totul se rezuma la profitul ulterior cumpararii televizorului, prin servicii platite, nu la lipsa dorintei de a investi in hardware mai bun pentru televizor, care nu ar costa mult, dar ar diminua veniturile ulterioare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile