vineri, 21 iunie 2019

Rezidenții italieni vor beneficia de o subvenție de 50 euro pentru achiziția de receptoare și televizoare DVB-T2

Ministerul italian al dezvoltării economice a publicat proiectul de subvenții pentru achiziționarea de televizoare și receptoare compatibile cu standardele DVB-T2, MPEG-4 și HEVC / H.265.

Legea bugetului din 2019 prevede o sumă totală de 151 de milioane de euro, care va fi plătită începând cu data de 15 noiembrie 2019. Confirmarea va fi publicată după expirarea termenului de 30 de zile pentru consultare publică, ce va permite aducerea de observații de către părțile interesate.

Contribuția pentru rezidenții italieni a fost stabilită la 50 euro și este destinată achiziționării unui singur dispozitiv pentru un singur utilizator dintr-o locuință, până la sfârșitul anului 2022 sau până la epuizarea sumei alocate. Reducerea va fi aplicată direct de către comerciantul cu amănuntul la prețul care include TVA, fără posibilitatea de a obține o rambursare în numerar, dacă dispozitivul costă mai puțin de 50 de euro. Comercianții cu amănuntul, atât magazine fizice, cât și on-line, trebuie să se înregistreze în programul de subvenție printr-o modalitate care va fi indicată ulterior pe website-ul ministerului.

Echipamentul subvenționat trebuie să fie echipat cu un tuner DVB-T2 HEVC, conform recomandării ITU-T H.265. Producătorii de echipamente în cauză trebuie să declare, pe propria răspundere, care produse îndeplinesc cerințele specificate. Cerințele includ de asemenea și prezența unui conector SCART, în cazul receptoarelor. Odată ce conformitatea tehnică a fost verificată, ministerul va publica pe website-ul său lista de echipamente compatibile.

În următoarele săptămâni va fi publicat în Italia programul de tranziție la standardul DVB-T2. Programul de tranziție aprobat în toamna anului trecut a fost anulat, inclusiv abandonarea utilizării codec-ului MPEG 2 de la 1 ianuarie 2020, aceasta fiind amânată până în toamna anului 2021.


Un comentariu despre subiectul „Rezidenții italieni vor beneficia de o subvenție de 50 euro pentru achiziția de receptoare și televizoare DVB-T2”:
Marius

Un citat din articolele în care se făcea mare tam-tam de trecerea la DVB-T2 în România: ”Conform directivelor Uniunii Europene, România nu are voie să acorde vreo subvenţie cetăţenilor pentru achiziţionare echipamentelor pentru recepţionarea canalelor digitale transmise în sistem DVB-T sau DVB T2. Acordarea oricărei subvenţii, potrivit UE, ar afecta mediul concurenţial de pe piaţa retransmisiei canalelor TV.”
Ei uite că se pot acorda subvenții. Dar e mai ușor ca stat să dai vina pe Uniunea Europeană decât să-ți sprijini cetățenii.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile