vineri, 21 iunie 2019

Satelitul Eutelsat 7C a fost lansat cu succes

Eutelsat Communications a confirmat lansarea cu succes a satelitului Eutelsat 7C. Satelitul a fost lansat în spațiu de la Kourou, Guyana Franceză, cu ajutorul unei rachete Ariane 5.


Fabricat de Maxar Technologies, Eutelsat 7C este un satelit de 3,4 tone, care va furniza servicii piețelor din Europa, Turcia, Africa și Orientul Mijlociu, prin intermediul a 49 transpondere de 36-Mhz în bandă Ku.

Satelitul va fi co-localizat cu Eutelsat 7B la 7 grade Est, crescând cu 19 transpondere capacitatea acestei poziții orbitale (în prezent, în aceeași locație cu Eutelsat 7B se află satelitul Eutelsat 7A, va fi transferat într-o altă pozitie orbitală, ca parte a strategiei de optimizare a flotei Eutelsat). Satelitul Eutelsat 7C va intra în serviciu comercial la sfârșitul acestui an.

Rodolphe Belmer, directorul executiv al Eutelsat, a precizat: "Eutelsat 7C ne va permite să dezvoltăm în continuare poziția orbitală de la 7 grade Est, unde vor opera doi sateliți de mare putere. Suntem încântați de faptul că am utilizat tehnologia foarte modernă de la Maxar și de aceasta nouă lansare de succes a Arianespace".

UPDATE 29 ianuarie 2020: Satelitul EUTELSAT 7C a intrat în serviciu comercial. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 7C a fost lansat cu succes”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile