marți, 11 iunie 2019

Viitoarea consolă de jocuri XBOX va avea SSD, procesor de 4 ori mai puternic și rezoluție maximă 8K

Microsoft a dezvăluit primele detalii ale viitoarei sale console de jocuri. Având numele de cod "Project Scarlett", consola are o viteză de încărcare a jocurilor mult mai mare și un procesor personalizat, realizat de AMD, de patru ori mai puternic decât oferă Xbox One X. Consola va avea mai multă memorie și putere de procesare grafică, care va oferi posibilitatea rula jocuri la 120 FPS și de a afișa de raze de lumină reflectate și refractate în timp real (ray tracing), pentru a crea efecte de iluminare mai realiste.


Într-o prezentare video, Microsoft a susținut că viitoarea sa consolă va rula jocuri în rezoluție 4K nativă, la 60 de cadre pe secundă. Va fi capabilă de afișaj la rezoluție 8K, dar nu a fost explicat clar dacă se referă la redarea de fișiere video 8K sau la jocuri 8K, ori rezoluții 8K pentru ambele situații. Compania a declarat că noua consola va avea de o unitate de stocare SSD foarte performantă, despre care pretinde că este de 40 de ori mai rapidă decât unitatea de stocare de pe consolele actuale.

Viitoarea consolă de jocuri a Microsoft va fi lansată de Crăciun, anul viitor.

Halo Infinite va fi printre jocurile oferite în momentul lansării.

Nu au fost dezvăluite imagini ale consolei sau prețuri.

De asemenea, Microsoft a prezentat detalii suplimentare cu privire la planurile de streaming prin intermediul xCloud. Acest serviciu va oferi jocuri Xbox One redate din centrele de date ale companiei sau de pe consolele utilizatorilor către alte dispozitive, inclusiv smartphone-uri, permițând jucătorilor să continue să se joace când timp sunt departe de casă. Serviciul se va lansa în versiune beta în luna octombrie a acestui an.

De asemenea, Microsoft a anunțat un nou controler Xbox cu Bluetooth și cu o baterie reîncărcabilă care oferă "până la 40 de ore" de utilizare.

Microsoft a prezentat de asemenea la expoziția E3 peste 60 de viitoare noi jocuri.

Surpriza de pe scena expoziției a fost sosirea lui Keanu Reeves.

Implicarea actorului în jocul "Cyberpunk 2077" nu a fost dezvăluită anterior. Actorul a anunțat pe scenă că jocul "Cyberpunk 2077" va fi pus în vânzare în aprilie 2020.

Microsoft a mai anunțat de asemenea prețul și jocurile de la lansarea inițială a Xbox Game Pass pentru PC. Jucătorii se pot alătura serviciului de jocuri în versiune beta, dar pe baza unui abonament de 5 dolari lunar pentru o perioadă limitată de timp. Acești jucători beta vor primi o notificare cu 30 de zile înainte ca perioada introductivă să se încheie, după care Xbox Game Pass pentru PC va avea prețul standard de 9,99 dolari lunar.

Serviciul va include accesul la cel puțin 10 jocuri în timpul perioadei beta, inclusiv Halo: The Master Chef Collection și Gears 5, fiecare dintre acestea fiind listate ca disponibile "în curând". Alte jocuri prezentate pe pagină sunt Sea of Thieves, State of Decay 2, We Happy Few, Ark Survival Evolved și Ori and the Will of Wisps.


Niciun comentariu despre subiectul „Viitoarea consolă de jocuri XBOX va avea SSD, procesor de 4 ori mai puternic și rezoluție maximă 8K”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile