joi, 15 august 2019

Piața echipamentelor audio pentru acasă, dominată de produsele smart

Piața mondială a echipamentelor audio pentru acasă a crescut cu 20% anul trecut, ajungând la 154 milioane de unități, cu o creștere suplimentară de 19% estimată pentru anul 2019, conform concluziilor Raportului Worldwide Home Audio Market Report de la Futuresource Consulting.

Acest sector de echipamente, care include și boxele fără fir sau cele de tip soundbar, receptoarele A/V, sistemele Hi-Fi și alte echipamente audio smart, a beneficiat anul trecut de o creștere a veniturilor comerciale cu 5%, ajungând la 14,5 miliarde dolari.

Boxele wireless au fost steaua călăuzitoare a sunetului casnic de anul trecut, crescând cu 27% ca număr de unități vândute. Această creștere este alimentată de evoluția continuă a boxelor inteligente, reprezentând peste 40% din cererea de boxe wireless. Difuzoarele inteligente vor continua să joace un rol principal, prognozele Futuresource indicând o creștere de 53% în acest an a expedierilor către magazine, stimulată de posibilitățile diverse de utilizare a acestor echipamente, care se extind dincolo de simpla redare audio și migrează către conectivitatea cu alte produse și alte funcții smart”, a explicat Guy Hammett, analist de piață la Futuresource Consulting.

SUA au rămas cea mai mare piață de desfacere din lume pentru boxe inteligente, anul trecut Amazon și Google fiind pe primele locuri în topul vânzărilor. China a fost țara care ocupat poziția a doua, în ciuda faptului că a fost în mod tradițional un teritoriu în care produsele audio pentru acasă nu au vânzări foarte bune. În Europa Occidentală, echipamentelor audio inteligente sunt acum disponibile pe scară largă, deși Marea Britanie rămâne de departe cea mai importantă țară pentru vânzarea acestor produse. Difuzoarele Bluetooth păstrează în continuare o cotă de piață solidă.

Numeroși factori au impact asupra adoptării de echipamentelor audio smart în diverse regiuni. Motivele includ creșterea ratei de acces la rețele Wi-Fi, importanța culturală a muzicii, rata de adoptare a dispozitivelor inteligente pentru acasă, dimensiunile caselor și tendințele de a avea proprietăți multiple. Deși până acum absorbția a fost constantă în afara SUA, Marea Britanie, China și Australia, vom vedea o dezvoltare semnificativă în viitor, deoarece asistenții vocali devin tot mai integrați în viața de zi cu zi a consumatorilor din aceste țări", a mai explicat Guy Hammett.

Echipamentelor audio smart cu ecrane au devenit tot mai răspândite de la începutul anului 2018, vânzările acestora crescând cu peste 1500% și continuând să accelereze odată cu expedierea celei mai mari loturi de astfel de echipamente, care au avut loc în a doua jumătate a anului 2018.

În ansamblu, piața echipamentelor audio inteligente continuă să fie dominată de companiile gigant de pe internet, ale căror interese sunt axate pe promovarea asistenților lor vocali și pentru obținerea statisticilor despre consumatori, tendințe care nu vor schimba în viitorul apropiat, conform studiului menționat.

În anul 2018 au fost lansate și primele echipamente audio cu asistenți vocali integrați. Tehnologia este disponibilă doar la câteva modele. Este discutabil aportul asistenților vocali la succesul acestor modele. Asistentul vocal integrat este doar unul dintre multiplii factori care au contribuit la succesul lor. Cu toate acestea, livrările de echipamente audio inteligente vor continua să crească, noile modele urmând să fie lansate în a doua jumătate a anului 2019, iar mai multe modele sunt planificate pentru anul 2020”, a mai explicat Guy Hammett.

Soundbar-urile sunt un alt punct de reper al segmentului audio pentru acasă, crescând mai mult ca valoare decât ca volum al vânzărilor, deoarece consumatorii continuă să exploreze avantajele opțiunilor premium. Expedierile de soundbar-uri au crescut cu 6% anul trecut, în timp ce creșterea valorii expedierilor a fost de 12%. Soundbar-urile evoluează dincolo de rolul lor de accesoriu pentru îmbunătățirea sunetului TV și concurează cu difuzoarele wireless ca soluție audio principală pentru camera de zi.

Tehnologiile Audio 3D, cum ar fi Dolby Atmos și DTS:X, se bucură de asemenea de o adoptarea rapidă din partea consumatorilor, tehnologiile de acest tip urmând să fie adoptate rapid până în 2023, potrivit cercetărilor Futuresource.


Niciun comentariu despre subiectul „Piața echipamentelor audio pentru acasă, dominată de produsele smart”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile