vineri, 9 august 2019

Sateliții Amos-17 și Intelsat I-39 au fost lansați cu succes

Noaptea de 6 august 2019 a fost una cu o completă activitate atât în ​​centrul spațial Kourou din Guyana Franceză, cât și în Cape Canaveral din Florida.


Arianespace a lansat cu succes Intelsat I-39, precum și al doilea satelit (denumit EDRS-C) pentru European Data Relay System (EDRS-C va folosi fascicule optice pentru a prelua imagini și informații de la alte vehicule spațiale și apoi va trimite informațiile respective la sol). Lansarea a avut loc la ora 16:30 (ora locală), aceasta fiind a treia misiune de succes a Ariane 5 în anul 2019.

Intelsat 39 este cel de-al 61-lea satelit lansat de Arianespace pentru Intelsat, prima misiune pentru acest operator având loc în anul 1983. Intelsat 39 înlocuiește satelitul Intelsat 902, lansat de Arianespace în anul 2001. Intelsat 39 a fost construit de Maxar în Palo Alto, California. Este al 57-lea satelit lansat de Arianespace folosind o platformă Maxar. După ce ajunge la poziția finală, la 62 de grade Est, satelitul va oferi servicii de distribuție în bandă largă și video în Africa, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Satelitul va îmbunătăți, de asemenea, conectivitatea mobilă pentru utilizatorii din aer, maritimi și guvernamentali care operează în regiunea Oceanului Indian. Satelitul are transpondere cu bandă C și bandă Ku și va folosi propulsie electrică și chimică hibridă pentru a ajunge pe orbita dorită, unde este proiectat să ofere servicii timp de cel puțin 15 ani.

Între timp, în Florida, o rachetă SpaceX a lansat pentru Spacecom Israel satelitul Amos-17, lansare de mai multe ori amânată. Racheta a decolat la ora 19:23 (ora locală) de la Space Launch Complex 40, de la Cape Canaveral Air Force Station, Florida. Satelitul a ajuns pe orbită la aproximativ 32 de minute de la lansarea rachetei, conform transmisiei live a SpaceX.

Lansarea SpaceX a fost „gratuită” în măsura în care a fost o compensație pentru satelitul Amos 6, care a fost distrus în anul 2016 într-o explozie. Satelitul Amos-17, proiectat de compania israeliană Spacecom folosind tehnologia avansată de la Boeing, va ajuta la dezvoltarea serviciilor de difuzare, precum și a celor în bandă largă și a datele mobile pe întregul continentul african, potrivit SpaceX. Satelitul va fi amplasat la poziția orbitală de la 17 grade Est și are o durata estimată de exploatare de peste 15 ani, cel putin până în anul 2034.

Amos-17 va funcționa în benzile C, Ku și Ka ca un „canalizator digital” pentru a oferi o acoperire fixă ​​în bandă C în Africa, o acoperire constantă cu bandă Ka cu capacitate ridicată oriunde din China până în Brazilia și acoperire extinsă în bandă Ku în toată Africa, cu acoperire suplimentară în Orientul Mijlociu, China, India și Europa.


Niciun comentariu despre subiectul „Sateliții Amos-17 și Intelsat I-39 au fost lansați cu succes”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile