miercuri, 27 noiembrie 2019

Dintre statele UE, România este țara cea mai puțin afectată de serviciile tv prin protocol IP ilegale

- Accesul în Uniunea Europeană la conținutul online piratat a scăzut cu 15% în perioada 2017-2018
- Conținutul online piratat e accesat lunar în medie de 9,7 ori de utilizatorul obișnuit
- În fiecare an, furnizorii de servicii ilegale tv prin protocol IP din UE câștigă în total peste 940 milioane euro
- Dintre statele UE, România (0,7%) și Bulgaria (1,3%) sunt cel mai puțin afectate de serviciile de tv prin protocol IP ilegal.

Consumul online ilegal de filme, televiziune și muzică din UE este în scădere, conform unui nou raport al Oficiului pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). Cercetările arată că între anii 2017 și 2018, accesul la conținutul piratat în UE a scăzut cu 15,1%. Cea mai rapidă scădere a fost înregistrată la consumul de muzică piratată (care a scăzut cu 32% în medie în UE), urmat de consumul de filme piratate (scădere cu 19,2%) și consumul de conținut piratat de televiziune (scădere cu 7,7%).

Cu toate acestea, utilizatorul obișnuit de internet din UE a accesat lunar conținut piratat de 9,7 ori în primele nouă luni din anul 2018, prin intermediul dispozitivelor fixe și/sau mobile conectate.

Raportul se bazează pe un set de date din peste 70 de miliarde de conexiuni de internet dintr-o perioadă de 21 de luni (perioada cuprinsă între ianuarie 2017 și septembrie 2018).

Directorul executiv al EUIPO, Christian Archambeau, a declarat: "Industriile care funcționează pe baza drepturilor de autor, inclusiv industriile de film, televiziune și muzică, oferă peste 11 milioane de locuri de muncă în UE. Pirateria online, cu pierderea de venituri asociată pe care o aduce, reprezintă o amenințare directă pentru acele industrii".

În plus, un al doilea studiu publicat astăzi de EUIPO arată că până la 13,7 milioane de cetățeni
ai Uniunii Europene folosesc servicii tv prin protocol IP (televiziune prin protocol de internet) ilegale, plătind în total 941,7 milioane euro în fiecare an pentru cumpărarea de receptoare ce oferă acces la servicii ilegale sau pentru abonamente tv prin protocol IP vândute de comercianți cu amănuntul neautorizați.

Utilizatorul mediu din UE cheltuie 5,74 EUR lunar pentru servicii tv prin protocol IP ilegale, conform raportului.

Raportul a examinat consumul de conținut care încalcă drepturile de autor în cele 28 de state membre ale UE. A fost analizat accesul ilegal la programe tv, muzică și filme, acces pentru care sunt utilizate o varietate de metode pe echipamente desktop și mobile, inclusiv streaming, descărcare, torente și diverse software desktop și aplicații mobile. De asemenea, raportul se bazează date de la Eurostat și Observatorul European al Audiovizualului.

DESPRE EUIPO

European Union Intellectual Property Office este o agenție descentralizată a UE, cu sediul în Alicante, Spania. Fondată în 1994, agenția este responsabilă de mărcile înregistrate în Uniunea Europeana (EUTM) și de RCD, două drepturi unitare de proprietate intelectuală valabile în toate cele 28 de state membre ale UE. De asemenea, sprijină protecția și aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală în Europa.


6 comentarii despre subiectul „Dintre statele UE, România este țara cea mai puțin afectată de serviciile tv prin protocol IP ilegale”:
Ionut

Serviciile o iptv pirat apar acolo unde serviciile de profil au abonamente scumpe. In Romania unde serviciile de profil costa 7-8 euro cine se complica cu pirateria?

Marius

Eheee... cine ar fi zis vreodată că vor ajunge românii cei mai cinstiți dintre europeni :)

Ionut

Nu este voeba de asta, pirateria apare acolo unde ceva este supraestimat sauacolo unde cineva plateste un serviciu sub pretul pietei. Daca n-ar exista astea doua, pirateria ar dispare in secunda urmatoare

Robert

Sau iptv mai apare acolo unde nu ai posibilitatea de a instala o antena parabolica pt receptia prg tv din ro,in germania de ex,anglia,etc,si ai doar posibilitatea doar a unei conexiuni de internet

Anonim

Da, dar în acest caz instalezi servicii IPTV legale, nu ilegale.

Robert

Asa este,sau folosesti aplicatii cum ar fi:digionline sau protvplus. . . .daca vrei doar continut al prg tv

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile