miercuri, 20 noiembrie 2019

Licență modificată: Looksport 1 / Looksport 1 HD se transformă în Look 4K

CNA a aprobat ieri solicitarea S.C CLEVER MEDIA NETWORK SRL din Cluj-Napoca pentru modificarea unei licențe audiovizuale deținute de societatea comercială menționată, mai precis modificarea denumirii și formatului de difuzare a televiziunii Looksport 1/Looksport 1 HD, care devine Look4K. Deoarece reprezentanții postului tv nu au fost prezenți în ședința CNA, HDSatelit.com i-a contactat încă de ieri (prin formularul de contact de pe pagina oficială - https://www.looksport.ro/contact/) pentru mai multe informații despre acest subiect. Deocamdată nu am primit răspunsurile la întrebările transmise.

Prin întrebările adresate au fost solicitate informații privind data estimată de lansare a televiziunii Look 4K, o confirmare dacă va fi dedicată sportului, dar și informatii tehnice (dacă s-a investit deja în camere video și alte echipamente 4K, dacă transmisia 4K va fi și HDR, HLG, HDR HLG sau non-HDR).


Am solicitat o imagine a siglei Look 4K, precum și o estimare a procentului programele din grilă care vor fi oferite inițial în rezoluție 4K sau procentul emisiunilor care vor fi upscalate la 4K din SD sau HD. De asemenea, am fost interesați dacă furnizorii de servicii de televiziune cu plată vor distribui abonaților doar versiunile downscalate la SD și/sau HD ale Look 4K ori deja există unul sau mai multe acorduri sau negocieri cu diverși operatori pentru distribuirea versiunii în rezoluție 4K a televiziunii menționate.

Dacă reprezentanții postului tv vor răspunde la întrebările de mai sus, vom actualiza acest articol cu toate aceste informații interesante.

În prezent emit deja două televiziuni 4K în Romania (Digi 4K și Travel Mix 4K) și o fost acordată o licență audiovizuală pentru o altă televiziune UHD denumită PartyMix 4K.

UPDATE 19 iunie 2020: Look 4K a intrat în grila Vodafone Tv. Detalii găsiți AICI.


28 de comentarii despre subiectul „Licență modificată: Looksport 1 / Looksport 1 HD se transformă în Look 4K”:
Ionut

Cine o sa preia posturile 4K??? Ocupa o frecventa digitală fiecare post 4k. Numai în rețea iptv este rentabilă transmisia acestor posturi

Cristi

Nu e chiar așa. Un post 4k poate ocupa pe cablu o frecventa analogica. De exemplu, RCS are 60 canale analogice care dublează pe unele digitale. Poate fi înlocuit pe cablu un astfel de canal analogic, care ocupă o frecventa digitala sau analogică întreaga.

Anonim

Exact, cabliștii pot introduce zeci de canale 4k prin înlocuirea inutilelor canale transmise analogic. Restul e cancan.

Pe de altă parte, aștept și eu să vă trimită răspunsurile, sunt foarte interesat de subiect.

marian

Tind sa cred ca la rcs nu vom vedea in curind look4k..probabil in vitorul nu foarte apropiat digi va lansa digi sport 4k in reste sanse minime de a intra canale 4k gen eurosport 4k,Discoveri 4k in Romania..

Ionut

Si cine o sa le plateasca, ca romanul vrea moaca si pe urma face mofturi. La digi nu se aboneaza la digi4k ca nu-i HDR, îl adresează la ochi, cică are reluări multe si ici colo un meci de fotbal. Dacă se poate la 5 lei să-i dea filme noi și sport toata ziua
Sa transferi o frecventa analogică în digitală, asta costa bani si sa bagi pe ea un post 4k la care nu se stie cati s3 vor abona...mai bine lipsa.

Anonim

@marina - Digisport 4k este de mult timp lansat... costa 5 lei

Cristi

"Sa transferi o frecventa analogică în digitală, asta costa bani" ?!!!! Ce bani costa????? E tot frecventa cablistului pe cablul lor, doar o reutilizează pentru altceva, pentru transmisie digitala, in loc de transmisie analogica. Nu costa nimic suplimentar, ca e cablul lor, doar multiplexează in DVB-C semnalul primit de la televiziunea 4K, nu il mai transmit in analogic, adica o cheltuiala care tinde spre zero pentru un operator national de cablu.

Sper ca transmisiile analogice sa dispara definitv pe cablu si in Romania, asa cum au procedat multi operatori de cablu in tarile din Europa de Vest. Nu isi mai are locul utilizarea unei tehnologii vechi de 70 de ani in anul 2019, pentru niste abonați rupți de realitatea si evoluția tehnica din ultimii zeci de ani, care nu accepta sa foloseasca un receptor digital la televizorul lor antic cu tub catodic.

Ontopic: Nici-n raspuns inca de la Look? Daca nu vor raspunde, probabil nu au dezvoltat mai deloc proiectul Look 4K, ei doar au luat licenta si deocamdată doar asta au practic la ora actuala. Sper sa ma înșel.

Anonim

@Anonim - nu exista Digisport 4k!! Este Digi 4k, unde din cand in cand, printre documentare si muzica, au si transmisiuni sportive (fotbal si Formula 1)

Anonim

Poate vor emite Look 4K doar pe platforma lor online.

Anonim

asteptam macar looksport2 3 sd la digi apoi savb looksport4k suntsanse micisa vedem acest post

Anonim

La cât sunt romanii de mofturosi, sigur nu va fi preluat de toți operatori dvb-c autohtoni
Rcs-ul ar putea face o "curatenie" prin canalele sd/hd actuale si astfel s-ar gasi si spatiu/frecventa pentru acest posibil Looksport 4k , totul tine de vointa celor de la rcs

Alexandru Gurgu

@marian @anonim. Nu exista Digi Sport 4K. Exista un fel de DGS 4K, dar sub numele DIGI 4K.

Bogdan

Au postat un anunț pe looksport.ro despre acest subiect.
Deocamdată se ştie că postul Look Sport 1 (nelansat încă...nu este vorba despre Look Sport) se va transforma în Look 4K şi va avea profil sportiv.

Laurentiu

Trebuie separat canal de post 4K -> Look 4K si ramane canale de sport Look Sport

radu.ionut.boss

Look Sport HD car este in grila UPC Romania ala devine 4K, alt Look Sport 1 nu exista.

Anonim

Ionuț, există licență Looksport 1, care e diferita de licența Look sport. Licența Looksport 1 va fi folosită pentru Look 4k, nu licența Look sport.

Anonim

Încă de pe vremea când erau doar SD și nu erau de sport, canalele Look sunt într-o continuă căutare a identității pe care încă nu și-o regăsesc. Că devin 4K e bine, dar oare este și suficient ?

Cristi

Deci în opinia ta, o televiziune care vrea sa evolueze tehnologic la rezoluție 4K este o "televiziune în căutarea identității" ? :))

Cristi

Acum înțeleg eu de ce nu trec mai multe televiziuni la 4K: să nu fie catalogate ca televiziuni in căutarea identității. :))

Cristi

Negativismul și critica non stop scrisă la comentarii de mulți comentatori de pe internet, incapabili sa ofere informații constructive nici chiar sub protecția anonimatului, este tocmai rezultatul modelării minții lor cu bombardamente de ură, negativism și critici în cadrul programelor televiziunilor care și-au găsit deja identitatea și scopul, respectiv acela de a distruge lucrurile care încearcă să evolueze spre bine în viața românilor.

Anonim

Pt anonimul de mai sus
Este alta licenta nu este looksport

CsMisi

Pe digital, un canal 4K NU OCUPA o frecventa completa. Depinde si de continut desigur, insa la o compresie buna si setari bune, un canal 4K poate fi transmis din 8-12 Mbiti de secunde. Un TP de satelit va duce 3 astfel de canale pe o singura frecventa si polarizare. Uitati-va putin la canalul demo SES 4K pe 23.5. Cum va place? E frumoasa imaginea, nu? Rar depaseste 8000 kbit/s, de obicei tine in jur de 7600 kbit/s. Si este 4K si are imagine excelenta (instalati bitrate viewer daca nu ma credeti). Un alt exemplu: TP-ul 10727 de pe Hotbird duce fara probleme 3 canale 4K. Daca luam exemplul Orange Romania, au pe un TP de obicei 8-9 canale HD + inca 6-8 canale SD. Daca luam ca un stream 4K contine de cca 4X ce contine un strean HD, Orange poate sa introduca pe un TP fara probleme 2-3 canale 4K si mai rama loc pentru 2 canale HD sau 6 canale SD. Aici trebuie sa existe numai vointa. Pe cablu desigur e mai rentabil, clar, si este loc din plin chiar si pentru 300 de canale 4K sau 100 de canale 8K (dream in :) ).

Anonim

@CsMisi, bun comentariul!

Anonim

@CsMisi pe TP-ul 10727-H de pe Hotbird acuma emit 4 canale in format 4K. Doua sunt la liber si doua sunt codate: https://www.lyngsat.com/muxes/Hotbird-13E_Wide_10727-H.html

Anonim

Canalele Look au avut o audiență destul de scăzută până în prezent, indiferent de grila pe care au avut-o. Poate că trecerea la 4K va aduce și mult dorita audiență pe care eforturile celor de acolo o merită.

Anonim

Eu le-am scos din favorite. De obicei transmit ceea ce transmit și canalele Digi Sport SD/HD. Probabil de aceea nici nu se percep taxe suplimentare pentru recepția lor la RCS.

Anonim

Poate fi o opțiune bună de luat în seamă, dar numai pentru cine nu are acces la Digisport 1/2/3/4 sau Digi4K

Anonim

De mâine începe să emită Look 4K, prin rețea de comunicații electronice, nu s-a spus care rețea. Asa au zis la ședința CNA.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile