joi, 16 ianuarie 2020

Au fost decriptate toate televiziunile digitale din pachetul de bază prin cablu tv al RCS RDS - posibil temporar

Până astăzi, mare parte dintre posturile tv digitale din pachetul de bază erau FTA (la liber, necriptate) și puteau sa fie recepționate de abonații la cablu tv digital al companiei RCS RDS fără să fie necesar un echipament de decriptare (fără să fie necesar modul CAM sau receptor cu smartcard), fiind suficient un televizor sau receptor cu tuner DVB-C și o scanare a grilei digitale a operatorului.

Făceau excepție de la această regulă câteva televiziuni precum TV 1000, BBC Earth, History Channel, Viasat History SD / HD sau Viasat Nature SD, care (deși erau în pachetul digital de bază) erau criptate, deși nu necesitau contra-cost suplimentar (nu era necesară plata unor extra-opțiuni suplimentare). Deci pentru recepția unora dintre aceste televiziuni criptate din pachetul de bază era necesar CAM CI+ sau receptor digital.

Această necesitate tehnică dispare începând de astăzi, deoarece toate televiziunile din pachetul de bază al serviciului de cablu tv digital al RCS RDS au fost decriptate. Desigur, măsura decriptării nu se aplică televiziunilor din extra-opțiuni, cum ar fi canalele HBO, Cinemax, Film Now, cele din pachetul 4K (Digi 4K și Eurosport 4K) sau canalul adult, deoarece acestea fac parte din pachete separate și nu sunt integrate în pachetul de bază.

Decriptarea totală a pachetului de digital bază va fi benefică pentru abonații la acest pachet al operatorului de tv cablu, care nu dețineau un echipament de decriptare oferit de operator, dar totuși doreau să vizioneze aceste canale cu ajutorul unui televizor DVB-C fără CAM sau cu ajutorul unui receptor sau tuner de computer de tipul DVB-C, achiziționat de la magazine terțe.

Deocamdată nu există un comunicat oficial al operatorului în privința acestei decriptări, deci este posibil că decriptarea completa a grilei de bază sa fie temporara.


35 de comentarii despre subiectul „Au fost decriptate toate televiziunile digitale din pachetul de bază prin cablu tv al RCS RDS - posibil temporar”:
Anonim

Confirm!

Anonim

Foarte tare, bravo Digi!!! Cea mai buna veste de anul asta!

Anonim

Deci va fi decodat Tv 1000 si BBC Earth? Ce bine, acum merg sa incerc!!

healer

confirm!

Anonim

@Lazar Claudiu, Film Now nu este FTA, deoarece Film Now nu e in pachetul de baza, ci e extraoptiune separata.

Ionut

Ce rost mai are cardul sau decodorul daca nu esti abonat la extraoptiuni?

Anonim

Nu mai are, asta e ideea. Receptorul are totuși, daca ai vreun televizor fara tuner DVBC.

Unknown

Confirm și la C-lung Mușcel au fost decriptate. Bravo Digi!

Anonim

Bravo Digi, sunteti tari.

Anonim

Confirm, merg toate canalele care nu mergeau inainte din baza digital pe tvul meu dvbc fara CAM.

Anonim

sunt la liber la craiova yupiii!

sada

Deci daca ai abonamentul analogic de 26 lei, te costa 9 lei daca vrei sa zicem eurosport4k, adica trecerea la abonamentul digital 4 lei + 5 lei extraoptiunea.

Anonim

Da, dar beneficiezi in plus și de peste 150 canale digitale, care se vad mai bine decât cele analogice, plus canale HD, plus Digi 4K. Și nu costa doar atât, ai nevoie și de televizor 4K, cu preț de peste 1000 - 1500 lei. Că mă gândesc că doar nu ai deja televizor 4K, dar te uiți la canale analogice.... Ar fi culmea.

sada

In fine, un tv bun 4k e mult mai scump...la abonamentul analogic de acum ai exact aceleasi programe ca si la abonamentul digital, nu exista nici o diferenta intre calitatea programelor si numarul lor daca ai televizorul cu tuner digital dvb-c si poti selecta la scanarea programelor operatorul Digi. Repet, nu exista nici o diferenta, cine are abonamentul analogic are aceleasi programe si calitate a imaginii cu cineva care plateste abonamentul digital. Spun asta ca idee, nu ma plang de nimic.

Anonim

Da, sunt aceleași canale, acum după decodarea completa a bazei, și exact aceeași calitate. Acum poate părea că nu e prea fair play abonarea la analogic și să le vezi digital, dar de fapt diferenta de preț dintre analogic și digital e prețul chiriei primului echipament, care la digital se oferă gratuit, iar la analogic nu se oferă. Deci acum analogicul e bun de văzut în digital pentru cei care nu au nevoie de echipamentul DVBC.

Unknown

buna seara ce este cu canalul innedit tv de nu mai e in grila digital rds rcs

Anonim

Bine e pachetul de bază.

cristi

Eurosport 4K e la liber (FTA) deocamdata.

Costel

Nu este corecta treaba cu scoaterea la.liber a acestor posturi codate. Oamenii la digital platesc 30 de lei fara sa aibe extrOptiuni, in timp ce altii la analogic vad posturile al3a la Digi 26 lei. Se incurajeaza "mocangeala"

Anonim

Nu e așa. Diferente de 4 lei e de fapt chiria mascată a primului echipament, despre care se spune că e oferit in custodie gratis, dar practic costa 4 lei, aceasta fiind diferenta de preț dintre analogic și digital. La analogic nu primești acest echipament, dar îl primești la digital. E diferență de echipament in plus.

Costel

Asta după tine anonim ar însemna că oricine care are mai multe echipamente luate în custodie sa le faca discount 4 lei la factura? Din cate stiu este 5 lei STB- și 3 lei la CAM

Anonim

Costel, faci confuzie intre custodie si chirie si de aceea ai făcut o extensie la mai multe echipamente, dar eronată, a ipotezei logice anterioare. Pai nu se ofera mai multe echipamente in custodie, ci doar un singur echipament. Restul se cumpără sau sunt in chirie, nu in custodie. Daca erau in custodie gratis, avea logica ce scriai, dar restul echipamentelor nu sunt in custodie, ci in chirie sau cumpărate, deci se plătește pentru ele.

Anonim

Costel a vrut să zică că ar trebui să plătească cu 4 lei mai putin

Anonim

Sa inteleg ca daca nu am nici o extraoptiune activa pot sa ma abonez la analogic?

Sorin

Da, și vei recepționa și pe cele digitale necodate, dar va trebui sa predai echipamentele. Dar dacă se codează din nou canalele, deoarece nu poți să știi ce decide RCS RDS de la o zi la alta, atunci nu vei mai recepționa canalele codate, chiar daca sunt in baza. Așa că nu m-aș deranja sa trec la analogic pentru 4 lei diferență, s-ar putea să fie deranj prea mare degeaba.

Anonim

4lei x 12 luni sunt aproape 2 luni de analogic in plus.

Anonim

O adevărată avere... :)

maxximus

am fost azi sa ma dezabonez de la pachetul digital si mi s-a comunicat ca o sa pierd AXN-urile...se pare ca acestea vor fi codate in locul celor 5 canale devenite FTA...o sa testez cand ajung si acasa si va tin la curent!

Anonim

Nu cred ca au la casierii asemenea informatii ca vor coda AXN-urile. A inventat ca sa nu renunti la pachetul digital.

Meri

de o saptamana, canalele DIGI24 si PRIMA TV sunt codate...dar abonamentul il platesc... deci, cum facem?

Anonim

Nu sunt codate si nici nu vir fi vreodată. Cum sa codeze Digi propria televiziune de știri gratis? 🤣 Ai tu probleme la semnal sau nu ai rescanat grila.

Unknown

De ce nu pot sa vad canalele Digi 4k daca am un televizor Smart 4k

Crinu

Trebuie extraoptiune pentru Digi 4K, nu face parte din pachetul de bază, la fel cum nu fac parte nici HBO și nici canale adult.

Unknown

Vreau si eu abonament cablu digital si internet cum obtin nr telefon

Anonim

INFORMAȚII COMERCIALE Digi CLIENȚI NOI:

031.400.4600

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile