vineri, 14 februarie 2020

Satelitul EUTELSAT 5 West B a activat serviciile pentru sistemul EGNOS

Eutelsat Communications a anunțat că a activat cu succes serviciile GEO-3 ale European Geostationary Navigation Overlay System (EGNOS), găzduite la bordul satelitului EUTELSAT 5 West B.

EUTELSAT 5 West B găzduiește capacitatea EGNOS în baza unui acord de 15 ani semnat în anul 2017 cu Agenția Europeană de sisteme de navigatie prin satelit (GSA). Contractul include, de asemenea, servicii tehnice și o infrastructură europeană la sol, inclusiv două gateway-uri instalate la teleporturile Rambouillet și Cagliari ale Eutelsat.

Yohann Leroy, directorul general adjunct al Eutelsat și directorul tehnic-șef, a precizat: "Compania Eutelsat este bucuroasă de colaborarea cu clientul său GSA, cu partenerii săi, inclusiv cu Agenția Spațială Europeană și furnizorii acesteia, culminând cu intrarea în serviciu a acestei noi tehnologii a EGNOS, prin intermediul satelitului EUTELSAT 5 West B. Suntem încântați să găzduim această capacitate care va spori semnificativ performanța sistemelor de navigație prin satelit în Europa, în special Galileo, în anii următori.

Pascal Claudel, directorul executiv interimar al GSA, a explicat: „Cu această nouă capacitate în serviciu, EGNOS se îndreaptă spre trecerea la noua sa generație de tehnologie. Furnizarea și continuitatea serviciilor prin satelit fac parte din misiunea noastră, delegată de Comisia Europeană. Este esențial ca noi, la GSA, să asigurăm aceste servicii pentru a sprijini dezvoltarea economică, iar cetățenii și companiile Uniunii Europene să beneficieze de cea mai recentă tehnologie GNSS."



Despre EGNOS

EGNOS este primul sistem de navigație pan-European prin satelit (SBAS) al Europei. În prezent este utilizat pentru a îmbunătăți performanța GPS. Va ajuta la dezvoltarea sistemului Galileo începând cu 2025. EGNOS a fost creat pentru a oferi servicii de navigație utilizatorilor din aviație, transporturi maritime și terestre și este disponibil din anul 2009. EGNOS îmbunătățește acuratețea și fiabilitatea informațiilor de poziționare GNSS, oferind totodată verificări de integritate a a semnalului. În plus, EGNOS transmite și un semnal de timp precis. Noua capacitate va fi primul pas către implementarea următoarei generații EGNOS, respectiv EGNOS V3, oferind un nivel și mai ridicat de performanță, așa cum se impune prin utilizarea și dependența tot mai mare de astfel de servicii GPS.

Despre GSA

Ca agenție oficială a UE, GSA gestionează interesele publice legate de programele GNSS europene. Misiunea GSA este de a susține obiectivele Uniunii Europene și de a obține cel mai mare randament pentru investițiile europene GNSS, în ceea ce privește beneficiile pentru utilizatori și pentru dezvoltarea economică și a competitivității, asigurând în același timp furnizarea serviciilor de navigație prin satelit ale UE, respectiv EGNOS și Galileo.


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul EUTELSAT 5 West B a activat serviciile pentru sistemul EGNOS”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile