vineri, 20 martie 2020

Formula 1: curse virtuale înlocuiesc cursele reale amânate

Formula 1 lansează o serie de F1 Esports Virtual Grand Prix, care va include diverși șoferi actuali de F1. Seria a fost creată ca un surogat pentru fanii curselor de Formula 1, din cauza situației create de Covid-19, ce a afectat calendarul curselor din acest sezon.

Cursele virtuale se vor desfășura în locul fiecărui Mare Premiu amânat (inițiativa fiind programată în prezent până în mai), începând din acest weekend cu Marele Premiu Virtual Bahrain, de duminică, 22 martie 2020.

Prima cursă a seriei va avea aliniați virtual la start actualii șoferi de F1, alături de o serie de șoferi celebri care vor fi anunțați din timp. Fiecare șofer se va alătura cursei de la distanță, de la 20:00 (GMT), duminică 22 martie.

Seria se va baza pe jocul video oficial de PC "F1 2019", dezvoltat de Codemasters, iar primul GP virtual de pe pista Sakhir va fi o cursă cu 28 de ture. Emisia cursei virtuale, care va fi disponibilă pe canalele oficiale de Formula 1 de pe YouTube, Twitch și Facebook, precum și F1.com, va dura 1 oră și 30 de minute, cu o perioadă de calificare.

Având în vedere marea varietate a nivelului de îndemânare a șoferilor, setările jocului vor fi configurate astfel încât să încurajeze cursele competitive și distractive. Vor fi setate performanțe egale ale mașinilor, cu reglaje fixe, daune reduse ale vehiculului și frâne anti-blocare opționale, precum și controlul tracțiunii pentru cei mai puțin familiarizați cu jocul.

Seria este destinată strict divertismentului, pentru a readuce fanilor acțiunea curselor în acest scenariu fără precedent al pandemiei coronavirusului care a afectat intreaga planetă, fără a avea niciun efect oficial în ceea ce privește clasamentul din viața reală.

"Suntem foarte încântați că vom putea oferi o ușoară alinare sub forma F1 Esports Virtual, în aceste momente imprevizibile, deoarece sperăm să-i distrăm pe fanii care duc dorul competițiilor sportive obișnuite. Aproape fiecare fiecare ligă sportivă importantă din lume este în imposibilitatea de a se desfășura, deci este un moment excelent pentru a evidenția avantajele e-sporturilor", a comentat Julian Tan, șeful inițiativelor de afaceri digitale și E-sports.

Suntem încântați să facem parte din noua serie de premii virtuale F1 Esports. Cu evenimente sportive în prezent în așteptare în întreaga lume, este extraordinar faptul că jocul video oficial de F1 poate ajuta la umplerea acestui gol de competiții reale. Va fi ceva plin de acțiune și multă distracție pentru toți cei implicați”, a precizat Frank Sagnier, director executiv la Codemasters.


Niciun comentariu despre subiectul „Formula 1: curse virtuale înlocuiesc cursele reale amânate”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile