luni, 23 martie 2020

Prețurile transmisiilor prin satelit, în scădere

Concurența între operatorii de sateliți pentru a obține noi contracte sau prelungiri de contracte nu a fost niciodată mai dură. Deși acum mai mulți ani se semnau în special contracte de închiriere a capacității de transmisie pentru perioade foarte mari, uneori chiar pentru întreaga „durata de viață a unui satelit”, acum contractele sunt pentru maxim câțiva ani sau chiar doar pentru câteva luni. În același timp cu scăderea duratelor pentru care se semnează contractele a scăzut constant și puterea de negociere a operatorilor de sateliți.

Toate aceste tendințe au determinat scăderea prețurilor, iar rentabilitatea au fost redusă, conform celui mai recent raportul al Northern Sky Research (NSR): SATELLITE CAPACITY PRICING INDEX, 6TH EDITION (2020), care constată că indicele mediu global al prețurilor a scăzut cu aproximativ 13% în primul trimestru al anului 2020. În primul trimestru al anului 2019, declinul prețurilor a fost de 17%. NSR prognozează că declinul va fi și mai lent în acest an și că vor exista mici semne de stabilizare a prețurilor în anumite regiuni, benzi și aplicații, dar numai până în anul 2021, când noi sisteme uriașe de capacitate geo și non-geostaționară vor intra pe piață.

NSR spune că operatorii de satelit au acceptat tendința scăderii prețurilor, compensând pierderile prin creșterea volumelor contractuale și alegând regiuni specifice unde sa se dezvolte.


Niciun comentariu despre subiectul „Prețurile transmisiilor prin satelit, în scădere”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile