joi, 19 martie 2020

Sony a prezentat specificațiile tehnice ale Playstation 5

După ce Microsoft a dezvăluit specificațiile tehnice ale consolei de jocuri XBOX Series X, Sony a prezentat oficial specificațiile tehnice ale Playstation 5. Știm că fanii sunt încântați să afle mai multe despre noua consolă PlayStation 5, o platformă care include un SSD-ul de mare viteză, un sistem integrat I/O personalizat, GPU AMD personalizat cu ray tracing, precum sistem audio 3D imers. Cu aceste capacități, PS5 le va permite dezvoltatorilor de jocuri să își utilizeze mai bine creativitatea, proiectând noi experiențe în jocurile pe care le creează.

SSD-ul ultra-mare de viteză al PS5, precum și sistemul personalizat integrat I/O au fost dezvoltate pentru a elimina barierele tehnice, diminuând durata de încărcare a jocurilor, care se încarcă aproape instantaneu în cazul jocurilor obișnuite sau extrem de rapid în cazul jocurilor cu lumi virtuale uriașe. Această viteză sporită va permite dezvoltatorilor de jocuri să creeze lumi mai mari și mai complexe, fără limitările tradiționale, cum ar fi timpii de încărcare. De asemenea, va permite jucătorilor să petreacă mai mult timp în jocuri, jucând timpul pe care în mod tradițional îl pierdeau cu încărcarea jocurilor.


Puterea suplimentară a GPU-ului grafic personalizat va permite o rezoluție mai mare în jocuri, dar și o caracteristică nouă: ray tracing, o tehnologie care simulează în jocuri modul în care lumina se reflecta și refractă în viața reală, dar și modul în care lumina se vede pe diverse suprafețe. Jocurile care profită de această caracteristică vor oferi un realism accentuat. Apa, sticla, refracția, părul unui personaj și așa mai departe, vor părea și mai realiste.

Grafica foarte bună este imperativă pentru experiența de joc, dar și partea audio joacă un rol important. PS5 va permite jocurilor să ofere un sentiment mult mai profund de imersiune prin audio 3D. Sony dorește să ofere o experiență audio convingătoare pentru toți utilizatorii, nu doar pentru cei care dețin sisteme cu difuzoare de înaltă calitate. Astfel, a proiectat și realizat un motor personalizat pentru audio 3D, care este echipat cu capacitatea de a reda sunetul într-un mod special. Cu audio 3D de pe PS5, sunetele pe care le auziți în timpul jocului vor oferi un sentiment mai puternic de localizare. Veți putea auzi picături de ploaie lovind diferite suprafețe din jurul vostru și puteți auzi și localiza cu precizie locul unde un inamic pândește în spatele vostru.

Sony a confirmat că majoritatea jocurilor mai vechi vor rula perfect sau foarte bine. Au fost verificate cele mai jucate 100 de titluri PS4 și aproape toate au fost redate perfect pe PS5. Cu peste 4000 de jocuri publicate pe PS4, Sony va continua procesul de testare și va extinde compatibilitatea în timp, prin update-uri.

Specificații tehnice PS5


Procesor
x86-64-AMD Ryzen ™ „Zen 2”
8 nuclee / 16 Threads
Frecvență variabilă, până la 3,5 GHz

GPU
AMD Radeon ™ bazat oe motorul grafic RDNA 2
Accelerarea Ray Tracing
Frecvență variabilă, până la 2,23 GHz (10,3 TFLOPS)

Memorie RAM
GDDR6 16 GB
Lățime de bandă 448 GB / s

Stocare
SSD cu capacitatea de 825 GB
Viteza de citire (brut) - 5,5 GB / s

Unitate optică
Ultra HD Blu-ray ™, cu până la 100 GB / disc

Ieșire video
Suport pentru televizoare 4K 120Hz, televizoare 8K, VRR (specificat de HDMI ver.2.1)

Audio
AudioTech 3D „Tempest”


2 comentarii despre subiectul „Sony a prezentat specificațiile tehnice ale Playstation 5”:
Anonim

De data aceasta. specificațiile tehnice ale Playstation 5 si XboX Series X sunt cam la fel, zici ca s-au inteles in secret Sony cu Microsoft sa ofere hardware cam la fel. :-) Diferenta o vor face de data aceasta doar jocurile exclusive.

Anonim

Uh,sa vina The Elder Scrolls 6

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile