marți, 17 martie 2020

Specificațiile tehnice ale viitoarei console de jocuri video Xbox Series X

Microsoft a dezvăluit specificațiile tehnice ale viitoarei sale console de jocuri video, Xbox Series X. Deși prețul este încă necunoscut, Microsoft a spus că seria X va fi lansată de sărbătorile de iarnă din acest an.

Seria X va fi capabilă să ruleze jocuri 4K de la 60 până la 120 de cadre pe secundă, ceea ce înseamnă detalii clare și imagine foarte cursivă chiar și în timpul scenelor pline de acțiune. Noua consolă primește de asemenea un procesor grafic mai modern, astfel încât să poată rula mai multe jocuri cu grafică foarte complexă.

Computerele de înaltă performanță sunt capabile să ruleze jocuri cu grafică foarte complexă chiar și la 200 de cadre pe secundă, astfel că o astfel de actualizare pentru Xbox se apropie de specificațiile tehnice a hardware-ului deja disponibil pe piață pentru jucătorii cu PC-uri. Consolele au fost depășite de PC-uri în privința furnizării unei rezoluții mai ridicate în jocuri, dar sunt adesea mai accesibile ca preț și mai ușor de configurat decât computerele.

Ca și predecesorul său Xbox One X, noua consolă are un spațiu de stocare 1 terabyte, dar care a fost actualizat pentru un timp de încărcare mai mic.

"Dispozitivele moderne ne-au schimbat așteptările cu privire la cât de rapid putem trece de la o aplicație la alta. Cei mai mulți dintre noi ne dorim să putem sări instantaneu de la o altă experiență la alta sau să revenim imediat chiar acolo unde am ieșit. Cu noua consolă va fi posibil să joci un joc până la un anumit punct, să oprești consola și să efectuezi o actualizare a sistemului, și totuși să revii imediat exact în aplicația de unde ai ieșit ca sa faci actualizarea. În plus, jocurile cu lumi deschise uriașe precum „Red Dead Redemption 2”, „Final Fantasy XV” sau „Assassin’s Creed Odyssey” ar putea beneficia de timpii de încărcare mai mici", explică reprezentanții echipei Xbox.

De asemenea, noua consolă Microsoft va rula jocurile mai vechi.

Și echipa noastră este foarte pasionată de jocuri și avem amintiri frumoase despre francize sau titluri preferate mai vechi, pe care dorim să le jucăm în prezent, chiar dacă tehnologia și jocurile continuă să evolueze. Deoarece Xbox Series X a îmbunătățit specificațiile de stocare și tehnice per ansamblu, în comparație cu Xbox One X, este mai ușor să rulați jocurile din trecut. Xbox One X ne-a oferit un spațiu mai mare de joacă. Dar Xbox Series X ne oferă un întreg parc de distracții”, au mai explicat reprezentanții echipei Xbox.

Microsoft a dezvăluit că Xbox Series X va suporta "carduri de expansiune" a spațiului de stocare care permit o încărcare mai rapidă a jocurilor. Microsoft are deja și un partener producător de accesorii: Seagate a prezentat o placă de expansiune a stocării pentru seria X, care va oferi suplimentar 1 TB de spațiu de stocare, menținând în același timp performanțele SSD-ul încorporat al consolei. Dacă intenționați să aveți instalate multe jocuri optimizate pentru noul sistem, noul card de memorie suplimentară de 1TB poate fi extrem de util.


Compania nu a furnizat prețuri sau o dată de lansare a cardului de memorie suplimentară, dar SSD-urile PCIe din această clasă sunt costisitoare (de exemplu, Samsung 1 TB 970 Evo Plus este la vânzare cu 200 dolari pe Amazon). Punerea la dispoziție a acestuia într-un format ușor detașabil nu va ajuta la scăderea prețului.

La fel ca Microsoft, Seagate dorește să sublinieze că nu poți folosi o unitate USB pentru jocurile optimizate din seria X. Unitățile externe convenționale pur și simplu nu sunt suficient de rapide: vor fi în regulă pentru jocurile Xbox One, precum și pentru colecțiile Xbox 360 și Xbox originale, dar nu pentru jocurile din noua generație.



Specificațiile tehnice Xbox Series X:

CPU 8x Cores @ 3.8 GHz (3.6 GHz w/ SMT) dedicat Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz dedicat RDNA 2 GPU
Procesor pe 7nm îmbunătățit
Memorie RAM 16 GB GDDR6 w/ 320b bus
Bandă memorie 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Stocare internă de 1 TB dedicată NVME SSD
I/O Throughput 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (compresat, cu bloc hardware de decompresie)
Card de memorie externă de 1 TB
Suport pentru stocare externă prin USB 3.2
Unitatea optică compatibilă cu 4K UHD Blu-Ray
Performanța rulării: de obicei de 4K @ 60 FPS, până la maxim 120 FPS

UPDATE 19 martie 2020: De asemenea, Sony a prezentat specificațiile tehnice ale Playstation 5, pe care le găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Specificațiile tehnice ale viitoarei console de jocuri video Xbox Series X”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile