miercuri, 8 aprilie 2020

A fost prezentat controlerul DualSense pentru PlayStation 5

Când consola de jocuri PS4 a fost lansată, în anul 2013, controlerul DualShock 4 a fost apreciat de jucători și dezvoltatori. A fost considerat cel mai bun controlor PlayStation de până atunci, inclusiv pentru introducerea de noi caracteristici, precum butonul Share. Acum, în anul 2020, Sony a prezentat oficial controlerul pentru viitoarea consola de jocuri PlayStation 5: caracteristicile controlerului DualSense, împreună cu Tempest 3D AudioTech de la PS5, vor oferi jucătorilor o nouă senzație de imersiune.

Sony a decis să păstreze o mare parte din caracteristicile pe care jucătorii le apreciază la controlerul DualShock 4, adăugând în același timp funcționalități noi și îmbunătățind designul. Pe baza discuțiilor companiei cu dezvoltatorii, Sony a ajuns la concluzia că senzația de atingere în cadrul gameplay-ului, la fel ca și componenta audio, nu au beneficiat până acum de o atenție semnificativă în jocuri.

"În timpul dezvoltării consolei PS5 am avut ocazia excelentă de a inova, oferind creatorilor de jocuri posibilitatea de a îmbunătăți sentimentul de imersiune. Acesta este motivul pentru care am adoptat feedback-ul haptic, care adaugă o varietate de senzații puternice pe care le veți simți atunci când jucați, cum ar fi de exemplu senzația conducerii unei mașini prin noroi. De asemenea, am încorporat declanșatoarele adaptive în butoanele L2 și R2 ale DualSense, astfel încât să puteți simți cu adevărat tensiunea acțiunilor dvs, cum ar fi atunci când întindeți virtual în joc un arc pentru a trage o săgeată. Cu declanșatoarele adaptive a trebuit să luăm în considerare modul în care componentele s-ar încadra în controler, fără a da senzația că e voluminos. Echipa de proiectare a colaborat cu inginerii noștri de hardware pentru a plasa declanșatoarele și actuatoarele. Proiectanții au fost apoi capabili să deseneze modul cum ar arăta și s-ar simți exteriorul controlerului, cu provocarea de a crea iluzia că noul controler este mai mic decât în realitate. La final, am schimbat unghiul declanșatorilor și am făcut câteva modificări subtile ale modului de a apuca controlerul. De asemenea, am avut în vedere modalitățile de economisire a energiei, pentru a menține încărcat acumulatorul cât mai mult timp", detaliază Sony.


Veți observa că nu mai există un buton „Share”, așa cum a avut DualShock 4. Nu vă faceți griji, nu va dispărea, ci va evolua: compania Sony s-a bazat pe succesul primului buton Share pentru a vă oferi un nou buton denumit „Creare”.

"Cu butonul Create, suntem din nou pionierii unor noi modalități prin care jucătorii pot crea conținut capturat din jocuri epice, pentru a-l partaja cu ceilalți fani. Vom avea mai multe detalii despre această funcție pe măsură ce ne apropiem de data lansări consolei PS5", explică Sony.

Controlerul DualSense are în plus un sistem de microfoane încorporat, care va permite jucătorilor să discute cu prietenii, fără să mai fie nevoiți să folosească un set de căști. Desigur, dacă intenționați să discutați pentru o perioadă mai lungă de timp, este bine să aveți căști la îndemână.

În mod tradițional, controlerul standard de Playstation are o singură culoare. Sony a ales o direcție diferită de această dată și a adoptat un design standard în două culori. În plus, a schimbat poziția indicatorului de lumină, pentru a obține un mai mare impact vizual. Pe DualShock 4, bara de lumină e amplasată în partea de sus a controlerului; acum este pe fiecare parte a touch pad-ului controlerului DualSense.

Compania a încercat mai multe concepte și sute de machete în ultimii ani, înainte de a alege acest design final. Pentru a obține nivelul de confort dorit, cu o ergonomie deosebită, DualSense a fost testat de o gamă largă de jucători.

"Dorim ca jucătorii să simtă controlerul ca pe o extensie virtuală a lor înșiși, încât să uite că este chiar în mâinile lor. Suntem încântați să prezentăm aspectul final al controlerului DualSense și abia așteptăm ca toată lumea să pună mâna pe acesta", explică Sony.

DualSense marchează o evoluție radicală, comparativ cu controlerele anterioare. Simțim că facem un salt la o nouă generație de controlere. Noul controler, împreună cu numeroasele noi caracteristici ale PS5, vor fi inovatoare pentru jocuri, continuând misiunea PlayStation de a forța limitele gaming-ului pe console, acum și în viitor. Vreau să mulțumesc comunității PlayStation pentru că ne-a însoțit în această călătorie interesantă. În timp ce ne apropiem de lansarea PS5, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă 2020, așteptăm cu nerăbdare să oferim mai multe informații despre Playstation 5, inclusiv să prezentăm designul consolei, în lunile următoare", a explicat președintele și CEO-ul SIE, Jim Ryan.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost prezentat controlerul DualSense pentru PlayStation 5”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile