duminică, 21 iunie 2020

Adobe va bloca difuzarea de conținut prin Flash Player

Nu este un secret că Adobe va opri asistența pentru pluginul Flash la finalul acestui an, dar acum este evident cât de agresivă va fi această întrerupere: Adobe va solicita utilizatorilor să dezinstaleze pluginul Flash Player până „la sfârșitul acestui an”. Și, deși nu e surprinzător să auziți că Adobe va înceta să ofere posibilitatea de a descarca acest plugin, compania a avertizat, de asemenea, că va bloca difuzarea de conținut prin Flash Player, începând cu anul 2021.


Nu este chiar șocant faptul că Adobe este atât de fermă. Pluginul Flash Player este recunoscut ca un coșmar de securitate, iar dacă Adobe ar permite utilizatorilor să-l ruleze fără actualizări, ar fi o invitație directă pentru atacatorii cibernetici de a descoperi și exploata vulnerabilitățile Flash Player.

Totuși, foarte rar au existat renunțări atât de drastice la asistență din partea unui dezvoltator software, încât să nu mai permită utilizatorilor să folosească software-ul și descurajează activ utilizarea acestuia cu luni înainte de termenul limită.

Abordarea contrastează cu poziția Adobe de acum un deceniu: la vremea respectivă, Adobe a insistat că Apple „impunea restricționări” pe web, iPhone-urile și iPad-urile folosind HTML5 pentru conținut web îmbunătățit în loc de tehnologia Flash proprietară. Acum, chiar și compania Adobe consideră că Flash Player este o povară.

Youtube a setat ca implicit playerul video prin HTML5 acum mai mult de 5 ani. De aceste progrese a beneficiat nu doar YouTube, ci și întreaga industrie. Alți furnizori de conținut, cum ar fi Netflix și Vimeo, precum și companii precum Microsoft și Apple au îmbrățișat HTML5 și au fost colaboratori cheie ale succesului său. Prin furnizarea unei platforme standard deschise, HTML5 a permis de asemenea noi clase de dispozitive, cum ar fi Chromebook și Chromecast.

Cei care folosesc acest plugin pentru dezvoltarea de diverse jocuri sau chiar televiziunile care folosesc Flash Player ca metoda de furnizare a propriilor programe de televiziune live, vor trebui sa aleagă o soluție tehnica mai modernă, eventual una HTML5, care nu necesită instalarea de pluginuri.


Niciun comentariu despre subiectul „Adobe va bloca difuzarea de conținut prin Flash Player”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile