vineri, 10 iulie 2020

Sony investește 250 milioane dolari în Epic Games

Sony Corporation („Sony”) și Epic Games, Inc. („Epic”) au anunțat că Sony a acceptat să facă o investiție strategică de 250 de milioane de dolari pentru a dobândi un procent minoritar în compania Epic, prin intermediul unei filiale deținută integral de Sony. Investiția consolidează o relație deja strânsă între cele două companii, dar și misiunea comună de a promova cele mai noi tehnologii, divertisment și servicii online conectate social.

Investiția va permite companiilor Sony și Epic să își extindă colaborarea pentru bunuri și tehnologie de divertisment, precum și pentru platforma de divertisment social și ecosistemul digital Epic, pentru a crea experiențe unice pentru consumatori și creatori. Aprobarea investiției este supusă unor condiții obișnuite, inclusiv aprobări ale autorităților de reglementare.

Tehnologia puternică a Epic în domenii precum grafica îi plasează în fruntea dezvoltării motoarelor de jocuri, cu Unreal Engine și alte inovații. Nu există un exemplu mai bun în acest sens decât experiența revoluționară de divertisment a Fortnite. Prin investiția noastră, vom explora oportunități pentru o colaborare suplimentară cu Epic, care să încânte și să aducă valoare consumatorilor și industriei în general, nu numai în jocuri, ci și în întreg peisajul de divertisment digital în evoluție rapidă”, a declarat Kenichiro Yoshida, președinte și CEO la Sony Corporation.

Sony și Epic au creat ambele afaceri la intersecția creativității și tehnologiei și împărtășim o viziune a experiențelor sociale 3D în timp real care duc la o convergență a jocurilor, filmului și muzicii. Împreună ne străduim să construim un ecosistem digital și mai deschis și mai accesibil pentru toți consumatorii și creatorii de conținut”, a declarat Tim Sweeney, fondator și CEO al Epic.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie de divertisment creativ, cu o bază solidă de tehnologie. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul Sony este să aduce în lume emoție prin puterea creativității și a tehnologiei. Sony, este printre altele, producătorul PlayStation, cea mai nouă versiune a consolei de jocuri (PS5) urmând sa se lanseze la sfârșitul acestui an.

Despre Epic Games

Fondată în 1991, Epic Games este o companie lider de divertisment interactiv, dar și furnizor de tehnologie pentru motoare grafice 3D. Epic operează Fortnite, cel mai important joc din lume în prezent, cu peste 350 de milioane de conturi și 2,5 miliarde de conexiuni între prieteni. Epic dezvoltă, de asemenea, Unreal Engine, care este motorul grafic lider în lume pentru jocuri, dar care este adoptat și în industrii precum cea de film și televiziune, arhitectură, automobile și producție, pentru vizualizare și simulare. Epic are peste 2.200 de angajați în 35 de birouri din întreaga lume, cu sediul central în Cary, Carolina de Nord.

PS: Epic Games are și o o platforma de gaming foarte importantă, care oferă jocuri gratuite săptămânal. De exemplu, în aceasta săptămână, oferă gratuit jocurile Killing Floor 2, Lifeless Planet: Premier Edition și The Escapists 2. Jocurile se pot obține gratuit până pe 16 iulie 2020 (și se pot apoi juca permanent) de aici: https://www.epicgames.com/store/en-US/.

Anterior, a oferit gratuit jocuri precum World War Z sau GTA 5.


3 comentarii despre subiectul „Sony investește 250 milioane dolari în Epic Games”:
Anonim

cool

Mihăiță

Ar fi tare dacă ar lansa portalul Epic Games si pe PS4 si PS5, tot in stilul EA Acces, si sa ofere gratuități săptămânal sau lunar.

Anonim

Epic !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile