marți, 25 august 2020

ARABSAT a comandat satelitul BADR-8 pentru poziția orbitală de la 26 grade Est

Arabsat a comandat un nou satelit de la Airbus: BADR-8, descris de Arabsat drept primul din a șaptea generație de sateliți, va fi fabricat de Airbus Defense and Space și va fi lansat cel mai devreme la începutul anului 2023.
BADR-8 va fi propulsat pe orbită pe baza tehnologiei Airbus Eurostar Neo. După lansare, va dura 4-5 luni până când satelitul va ajunge pe orbita geostaționară cu ajutorul sistemului de propulsie electrică. Satelitul va avea o durată de exploatare comercială de 15 ani.


BADR-8 va include, de asemenea, echipamentul inovator de comunicații optice TELEO, dezvoltat de Airbus. Aceasta va permite comunicații prin conexiune optică de mare capacitate, ca parte a dezvoltării de către Airbus a unei noi generații de tehnologii de comunicații optice în spațiu, foarte robuste împotriva atacurilor de tip jamming, pentru a fi integrate în viitoarele sale produse comerciale.

Khalid Balkheyour, președintele / CEO-ul Arabsat, a explicat: „Satelitul BADR-8 se va alătura constelației noastre Badr, la pozitia orbitală de la 26 grade Est. BADR-8 va oferi o capacitate uriașă pentru televiziune prin satelit, telecomunicații prin satelit și servicii de schimb de informații în banda Ku / C. Acestea vor îmbunătăți capacitățile flotei de sateliți a companiei Arabsat și va asigura servicii foarte moderne pentru anii următori, consolidând rolul de lider al companiei Arabsat în comunicațiile tv și de date prin satelit din Orientul Mijlociu. Investiția lui Arabsat în BADR-8 va fi de aproximativ 300 de milioane de dolari, incluzând lansarea, asigurarea și infrastructura de la sol”.

Jean-Marc Nasr, șeful sistemelor spațiale al Airbus, a completat: „Acest contract important cu clientul nostru de lungă durată Arabsat are o semnificație specială pentru Airbus Defense and Space. Este primul satelit Arabsat din a șaptea  generație și primul satelit Eurostar Neo pe care îl construim pentru Arabsat. BADR-8 încorporează cele mai bune și mai noi tehnologii ale companiei noastre, inclusiv o sarcină utilă foarte inovatoare de comunicații optice. Contractul consolidează parteneriatul nostru strategic continuu cu Organizația Arabă de Comunicații prin Satelit, care a conectat prin satelit oamenii din Orientul Mijlociu și din lume de peste 40 de ani".

UPDATE 30 mai 2023: Satelitul ARABSAT BADR-8 a fost lansat cu succes. Mai multe detalii găsiți dând click AICI.

UPDATE 4 noiembrie 2023: Satelitul BADR 8 a început să emită de la 26 grade Est. Mai multe detalii găsiți dând click AICI.

UPDATE decembrie 2023: BADR 6 si BADR 5 au fost scoși din funcțiune de la pozitia 26 grade Est, transmisiile pe frecvențele acestor sateliți fiind preluate de BADR 8. Probabil va urma și preluarea frecventelor BADR 4, urmând ca la această pozitie orbitală sa rămână activi doar sateliții BADR 8 și BADR 7.


Niciun comentariu despre subiectul „ARABSAT a comandat satelitul BADR-8 pentru poziția orbitală de la 26 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile