vineri, 18 septembrie 2020

Filme antologice și comerciale, weekend-urile la FilmCafé

Antologicul film al lui Stanley Kubrick Eyes Wide Shut/Cu ochii larg închişi și comercialul Atracție explozivă/Fair Game, ce o prezenta într-o nouă ipostază - aceea de actriță - pe supermodelul Cindy Crawford, vor fi difuzate la FilmCafé începând cu weekend-ul 19-20 septembrie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Cu ochii larg închişi (1999), ultimul film al lui Stanley Kubrick, difuzat de FilmCafé duminică, 20 septembrie, trezește în continuare păreri împărțite. Celebrul regizor a apelat la Tom Cruise și la Nicole Kidman, pe atunci un cuplu inclusiv în viața reală, să joace rolul unui cuplu pe ecran aflat într-un moment de dificultate a relației, și apoi a plecat dintre cei vii înainte să finalizeze post-producția. Rezultatul este un portret bizar al unei căsnicii sfâșiate de dubii și de gelozie.

Cruise are ponderea cea mai mare pe ecran, însă Kidman este adevărata stea. Discursul ei, pe marginea patului din dormitor, despre o fantezie sexuală, este momentul pivotal al filmului. Camera urmărește figura ei pe măsură ce se lasă purtată de vină, emoție și regret. Titlul de „Cea mai lungă filmare continuă", trecut şi în Cartea recordurilor, îi revine acestui film - a avut o perioadă de filmare de nu mai puţin de 400 de zile, fără pauze, datorită perfecţionismului antologic al regizorului. 

FilmCafé  difuzează Eyes Wide Shut/Cu ochii larg închiși duminică, 20 septembrie, de la ora 22:00 și - în reluare - vineri, 25 septembrie, de la 01:05.

Supermodelul Cindy Crawford își făcea debutul în filmul Atracție explozivă/Fair Game (1995), difuzat de FilmCafé sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 20:10. Crawford îl are drept partener pe actorul William Baldwin. Ea joacă rolul unei avocate luate în vizor de KGB, care o vânează pentru a o ucide. Din fericire, însă, un polițist din Miami îi va oferi protecția de care are nevoie. În spatele violenței , morții și distrugerilor, o frumoasă poveste de dragoste înflorește.


Niciun comentariu despre subiectul „Filme antologice și comerciale, weekend-urile la FilmCafé”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile