miercuri, 11 noiembrie 2020

Canal + Group și NAGRA au confirmat destructurarea unei organizații de piraterie media din Elveția

Grupul francez Canal+ și compania de securitate digitală Kudelski au confirmat destructurarea unei organizații (din Cantonul Vaud, regiunea Lacului Geneva) ce a furnizat ilegal conținut media la cerere în limba franceză către mii de utilizatori. Este prima destructurare a unei organizații de piraterie media din Elveția.

Operațiunea este rezultatul unei plângeri penale depusă de Canal + Group și NAGRA, subsidiara pentru securitatea televiziunii digitale a Grupului Kudelski, la poliția din Vaud, care a coordonat acțiunea cu sprijinul Europol (agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii) și Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală).

Rețeaua de piraterie, denumită KBoxServ, a oferit acces la un catalog media ce conținea peste 77.000 de episoade din seriale tv și peste 7.000 de filme. Un profit de aproape 1,9 milioane euro a fost generat din vânzarea a aproximativ 20 000 de echipamente. Serviciul a fost promovat activ prin intermediul rețelelor de socializare, având mii de utilizatori. Dispozitivele tv prin protocol IP, preconfigurate pentru a oferi acces "pe viață" la conținutul piratat, au fost vândute online, dar și prin mai multe magazine de vânzare cu amănuntul din Elveția și Franța, la un preț de aproximativ 150 CHF (136 €) fiecare. Conținutul piratat a fost distribuit prin 11 servere situate în diferite țări europene, inclusiv în Elveția, Franța, Germania și Olanda. Organizația de piraterie deținea controlul deplin asupra acestor servere, își actualiza constant catalogul VoD cu conținut furat și chiar transmitea publicitate către utilizatorii săi.

Apreciem sprijinul poliției din Vaud și al tuturor organizațiilor care au fost implicate în această operațiune. Grupul Kudelski a fost un partener valoros în lupta împotriva pirateriei la nivel global pentru a ne ajuta să protejăm drepturile proprietarilor de conținut. Împreună trimitem un semn clar că piratarea conținutului protejat este un furt”, a precizat Canal + Elveția.

Piratarea conținutului media este o problemă în creștere care afectează la nivel global pe producătorii de conținut și care erodează încrederea clienților în furnizorii legali de servicii. KBoxServ a pretins că funcționează în deplină legalitate, dar a fost o adevărată organizație pirat care a difuzat în ultimii ani conținut premium furat către mii de utilizatori, în schimbul unor profituri mari. Aceasta operațiune este încă un alt exemplu al modului în care colaborarea strânsă dintre producătorii și proprietarii de conținut, entitățile guvernamentale și companiile anti-piraterie poate oferi rezultate tangibile în lupta împotriva pirateriei media. Mulțumim Poliției Vaud pentru coordonarea acestei operațiuni și pentru sprijinul lor în acest efort”, a adăugat Pascal Métral, șeful anchetelor anti-piraterie de la NAGRA.


Niciun comentariu despre subiectul „Canal + Group și NAGRA au confirmat destructurarea unei organizații de piraterie media din Elveția”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile