miercuri, 9 decembrie 2020

CNA a aprobat solicitarea de modificare din SD în HD a formatelor de difuzare ale PRO CINEMA și PRO GOLD. Cele două televiziuni emit deja online în HD.

În ședința CNA de ieri, 8 decembrie 2020, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat solicitarea S.C. PRO TV SRL de modificare a formatelor de difuzare pentru PRO CINEMA și PRO GOLD. Formatul actual este SD pentru ambele televiziuni.


După ce aceste televiziuni vor trece la HD, Pro Tv International, un post tv care a fost creat în special pentru comunitățile de români din străinătate, va fi singura televiziune a radio-difuzorului care va mai emite doar în SD.

Nu este precizată o dată calendaristică a tranziției emisiei PRO CINEMA și PRO GOLD de la rezoluția SD la cea HD. 

Pe platforma PRO TV Plus, cele două televiziuni sunt deja oferite gratuit online în rezoluție HD.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

Conform Pagina de Media, "reprezentanții Pro au solicitat trecerea în HD a celor două posturi pentru că, spun ei, vor "să programeze filme mai noi în prime-time".


15 comentarii despre subiectul „CNA a aprobat solicitarea de modificare din SD în HD a formatelor de difuzare ale PRO CINEMA și PRO GOLD. Cele două televiziuni emit deja online în HD.”:
Tibi

Pe satelit 16est se fac teste hd la programele menționate nu se deschide deloc cu card Free sat e norma de codare conax

Anonim

Super tare.

Anonim

Era și timpul, ProCinema chiar rămăsese de căruță.

Anonim

Se va renunta la SD, sau vor ramana si asa ?

Unknown

Le așteptăm la NextGen !

Anonim

Wow, daca a acceptat transferul din SD in HD inseamna ca versiunea SD dispare. Nu au acceptat transmisia in SD si HD in paralel

Anonim

Daca au aparut pe site-ul lor inseamna că de pana vineri le vedem in grila DIGI si in HD nu au activat degeaba frecvența aceea

Anonim

Cum spune Tibi pe satelitul Eutelsat 16 Est pe langa frecventa: 12643 MHz, Polarizare: V (Verticala) mai emite in teste si pe frecventa: 12517 MHz, Polarizare: V (Verticala) SR: 19368, Codare: Conax sursa: https://www.lyngsat.com/muxes/Eutelsat-16A_Europe-B_12517-V.html

Anonim

Zilele astea apar sigur posturile astea în HD în rețeaua DIGI și nu numai....

xxx

sa se renunte la cele SD suntem in 2021 azi maine !! deja m-am saturat de dublurile astea SD , HD sa ramana toata HD si gata !!

Anonim

Emisia analogica în eter s-a oprit. Emisia digitală prin cablu încă nu. De ce, e greu de spus și nici de ce.trebuie dublate canalele.hd cu SD. Este o irosire de resurse care sunt necesare pentru dezvoltare, nu pentru compatibilizare cu un trecut deja mort din punct de vedere tehnologic.

Anonim

Corect anonim. Imediat suntem in 2021 ar putea sa opreasca definitiv canalele analogice de pe cablu si sa adauge mai multe canale digitale, daca se poate sa introduca canale 4K, iar dublurile SD sa fie eliminate.

Anonim

ProCinema va trebui sa renunte la programele de umplutură gen La Bloc, puse doar așa la trecerea timpului, dar și în general la toate preluările de amisiuni de la ProTV. Asta dacă vrea să devină ceea ce numele lasă să se înțeleagă. Dacă nu, că "e mai ieftin", va rămâne ca în ultimii ani, adică un program făcut doar să emită, și cam atât.

Anonim

Poate din 2021 ...

Unknown

De accea a disparut de o saptamina pt.ca TV meu nu reda formatul HD ? Trebuie sa-mi cumpar TV HD ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile