vineri, 8 ianuarie 2021

Satelitul Turksat 5A a fost lansat cu succes

Ministrul turc al transporturilor și infrastructurii, Adil Karaismailoglu, a anunțat lansarea cu succes a satelitului Turksat 5A.
Într-o declarație publicată de Turksat, el a confirmat că primele semnale de la satelit, care a fost lansat de SpaceX cu ajutorul unei rachete purtătoare Falcon 9 de la Cape Canaveral din Florida, au fost primite după 35 de minute. 

Prin intermediul acestui satelit ce va avea o durata de exploatare comercială de 30 de ani, Turcia își va revendica poziția orbitală națională de la 31 grade Est. 42 de transpondere în bandă Ku vor oferi semnal în Turcia, Orientul Mijlociu, Europa și părți mari din Africa.

Călătoria satelitului spre orbită va dura patru luni, după care Turksat va efectua teste, iar Turksat 5A va fi activat comercial.

Karaismailoglu a adăugat că Turksat 5B și 6A vor urma satelitului Turksat 5A: „Plănuim să lansăm în iunie satelitul Turksat 5B, care este în prezent fabricat și testat”.

El a mai confirmat continuarea fabricării satelitului național Turksat 6A, cu lansarea planificată pentru primele luni ale anului 2022.

UPDATE 5 mai 2021: Satelitul Turksat 5A a ajuns la poziția orbitală 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 28 iunie 2021: Au început testele de transmisie prin noul satelit Turksat 5A de la 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Satelitul Turksat 5A a fost lansat cu succes”:
Anonim

bravo turcia la ei am vazut prima data 3 d au sute de programe bune de ex akilli a news ahabet dream etc,,,noi nu avem sansa.. bulgarii au de 3 ani bulsat,

Anonim

Turcii au 300 de canale la liber. Si posturile private STAR TV, SHOW, KANAL D, ATV, FOX TV, TV 8 emit in HD si la liber nu ca la noi unde posturile: PRO TV, PRIMA, ANTENA 1, KANAL D sunt doar in regim cu plata si pe terestru emit doar TVR-urile. Bulgarii au satelitul lor dar majoritatea canalelor sunt codate si mai emit si pe Hellas sat 39 Est si Intelsat 45 Est dar pentru ca la ei pe langa posturile nationale mai sunt si posturi private care emit pe DVB-T2 nu-i problema pentru cine nu vrea sa se aboneze la firme de cablu sau DTH.

Anonim

Avantajul la satelitii Turksat ca se poate receptiona (toate canalele la liber) cu o antena minim 60 cm la noi in Romania la fel ca si satelitii Thor 1 West, HotBird 13 Est, Astra 19 Est.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile