vineri, 26 februarie 2021

Discovery își extinde drepturile pentru Giro d'Italia la nivel global

- Un acord pe termen lung va permite Eurosport să difuzeze Giro d’Italia la nivel global din 2021

- Eurosport și GCN vor transmite toate etapele, fără întrerupere, pe platformele lor

- Eurosport transmite și Omloot Het Nieuwsblad, prima cursă clasică din acest an, în weekend.

Discovery și-a securizat drepturile exclusive pentru transmisiunile Giro d’Italia cel puțin până în 2025* la nivel global – un anunț (transmis de Discovery printr-un comunicat către HD Satelit Blog România) care întărește reputația sa drept Gazda Marilor Tururi de ciclism și acoperirea competițiilor în direct.

Astfel, mulțumită unui acord pe termen lung cu RCS Sport, Discovery rămâne deținătoarea de drepturi pentru Giro pe multiple platforme, difuzând toate etapele primului Mare Tur din acest an pe platformele sale, precum și prin intermediul Global Cycling Network (GCN).

În cadrul noului acord vor fi transmise și mai multe curse din UCI World Tour, precum și curse clasice de o zi din Italia, inclusiv cursele masculine și feminine Strade Bianche, Tirreno - Adriatico, Milano - Torino, Gran Piemonte, Giro di Sicilia, Milano - San Remo și Il Lombardia. 

Totodată, Eurosport și GCN vor transmite cursa clasică din Flandra Omloop Het Nieuwsblad pe platformele lor în acest weekend după ce au ajuns în această săptămână la un acord cu Infront și Flanders Classics. Transmisiunea curselor masculine și feminine începe sâmbătă, 27 februarie, la ora 15:00.

Andrew Georgiou, Președinte Eurosport și Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, a spus: „Discovery are un istoric bogat în transmisiunile evenimentelor importante din lumea ciclismului prin Eurosport și GCN și inovează constant pentru a aduce cea mai completă experiență fanilor pasionați de ciclism din toată lumea.

Ne bucurăm că ne-am consolidat portofoliul de drepturi din ciclism prin acordul pe termen lung cu RCS, care va permite difuzarea Giro d’Italia pe canalele și platformele noastre în anii ce urmează. Eurosport, alături de GCN, va continua să dezvolte expertiza sa în materie de ciclism la scală globală pentru ca toată lumea să se poată bucura de puterea sportului.

Guy Voisin, Director of Cycling la Eurosport and GCN, a spus: „Suntem bucuroși că putem să transmitem prima cursă clasică de primăvară din 2021 către fanii ciclismului din Europa. Drept Gazda Ciclismului, ambiția noastră este să dezvoltăm o ofertă de ciclism care să le aducă fanilor sportului peste 300 de zile de acțiune din ciclism.

În acest an, Eurosport și GCN duc colaborarea și mai departe și vor transmite mai mult ciclism în direct ca oricând, inclusiv acoperire fără întrerupere a tuturor Marilor Tururi, curselor Clasice și a curselor de la Jocurile Olimpice.

Pe lângă difuzarea fiecărui minut din fiecare Mare Tur în 2021, Eurosport și GCN vin către fani și cu un ecosistem de conținut despre ciclism care va include producții digitale și podcasturi precum The Bradley Wiggins Show, Bistrot Vélo (în Franța) și Extra Time (în Germania).

Traseul ediției din acest an a Giro d’Italia a fost anunțat în urmă cu două zile.

____________________________

*Discovery deține drepturile exclusive la nivel global, cu excepția:

- Italia, San Marino și Vatican, unde există drepturi non-exclusive.

- Drepturile pentru toate cursele încep în 2022 în: Mexic și America Centrală (Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama și Republica Dominicană), Caraibe, Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Peru, Ecuador și Venezuela.

- Drepturile pentru toate cursele încep în 2023 în Noua Zeelandă.


Drepturile următoarelor evenimente sunt incluse în acordul cu RCS Sport:

UCI World Tour – Turul Emiratelor Arabe Unite (7 etape în februerie)

UCI World Tour - Giro d’Italia / Turul Italiei (21 de etape în mai)

UCI World Tour - Strade Bianche - Masculin (1 zi în martie)

UCI Women’s World Tour - Strade Bianche - Feminin (1 zi în martie)

UCI World Tour - Tirreno–Adriatico (7 etape în martie)

UCI World Tour - Milano–San Remo (1 zi în martie)

UCI Europe Tour – Milano-Torino (1 zi în octombrie)

UCI World Tour: - Il Lombardia / Turul Lombardiei (1 zi în octombrie)

UCI Europe Tour: - Gran Piemonte (1 zi în octombrie)

UCI Europe Tour - Giro Di Sicilia / Turul Siciliei (4 etape în aprilie)


Un comentariu despre subiectul „Discovery își extinde drepturile pentru Giro d'Italia la nivel global”:
Teo

In sfarsit si o veste buna.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile