luni, 8 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 1

Experții Eurosport România au analizat printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit Blog România prima zi de la Australian Open, printre care:

- Mats Wilander despre victoriile Simonei Halep și Biancăi Andreescu, cu Simona invitată în Eurosport Cube

- Justine Henin despre recordul pe care Serena Williams încearcă să îl egaleze

- Mats Wilander despre înfrângerea surprinzătoare a lui Angelique Kerber

- Mats Wilander despre nivelul de joc al lui Alexander Zverev și Novak Djokovic

- Justine Henin și Mats Wilander despre înfrângerea lui Gael Monfils și conferința de presă emoționantă a francezului

- Experții Eurosport despre modul în care Australian Open se desfășoară în ciuda pandemiei.


DATĂ: 8 februarie 2021

CINE: Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Halep a fost invitată în Eurosport Cube după victoria ei din primul tur și a vorbit despre problemele ei la spate și de tactica din meci 

„Am avut probleme cu spatele acum câteva zile. A fost prea frig pe teren din cauza aerului condiționat, atunci când s-a închis acoperișul, așa că spatele mi-a fost ușor blocat. Am urmat un mic tratament iar acum mă simt foarte, foarte bine.”

„Am avut emoții înaintea meciului, trebuie să recunosc. Mereu este frumos să am persoane alături de mine și să le simt energia. Mi-a lipsit mult asta anul trecut și mă bucur mult că avem șansa să jucăm cu spectatori care să ne privească.”

„Astăzi mi-am propus să joc puțin mai agresiv, să dau drumul brațelor și să lovesc mingea, pentru că poate fi emoționant să începi un Grand Slam și nu este ușor. Am reușit să-mi ating obiectivul de a juca puțin mai agresiv.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a vorbit în Eurosport Cube despre meciul Simonei Halep, câștigat în turul întâi

„Halep nu a părut să întâmpine probleme [la spate], a părut într-o formă excelentă. Tot ceea ce face bine, a făcut bine și acum. S-a mișcat bine, a servit bine, a lovit cu reverul bine. Simona a arătat foarte bine. Majoritatea jucătoarelor lovesc mingea puternic, însă în acest meci Cabrera i-a acordat timp prea mult. Terenurile sunt mai rapide în acest an, ceea ce mă gândesc că va favoriza jucătoarele care nu au atâta forță.”

„Simona a câștigat 68% din punctele jucate pe primul serviciu advers astăzi, un număr incredibil de mare. Când ești Simona Halep și nu deții acea forță în lovituri nu este niciodată ușor – trebuie să te forțezi să lovești devreme și să îți dezlănțui brațele, ceea ce ea a făcut. Cred că alături de Darren Cahill, Simona realizează că trebuie să iasă din zona de confort și să riște puțin pentru a putea câștiga astfel de turnee.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Willander a vorbit în Eurosport Cube despre victoria campioanei US Open 2019, Bianca Andreescu, asupra Mihaelei Buzărnescu

„Bianca Andreescu a părut puțin ieșită din formă, dar trebuie să ne amintim că nu mai jucase un meci din octombrie 2019. Se mișcă natural pe teren, lovește natural, este o jucătoare luptătoare cu o tacticitate naturală în joc.”

„Mi-a fost dor să o văd jucând. Este una dintre cele mai naturale jucătoare de tenis pe care le-am văzut, iar faptul că a revenit jucând împotriva bunei prietene Mihaela Buzărnescu a fost grozav. A fost o victorie foarte bună și mă bucur că Bianca s-a întors pe teren.”


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori campioană de Grand Slam

SUBIECT: Justine Henin crede că este tot mai greu ca Serena Williams să câștige al 24-lea său titlu de Grand Slam

„Este tot mai greu ca Serena să atingă recordul lui Margaret Court, trebuie să recunoaștem. Toată lumea spune asta, însă vedem că mereu vine, joacă și ajunge spre fazele finale ale turneelor. Încă joacă în finale de turnee de Grand Slam, ceea ce nu multe jucătoare pot face. La US Open, chiar și dacă nu a fost la nivelul cel mai bun al ei, a fost acolo. Nu a reușit să ridice din nou trofeul, dar cine știe ce se va întâmpla în viitor.”

„Eu nu aș spune că nu va reuși, pentru că Serena – și tenisul feminin – aduce mereu surprize. Va fi ușor? Nu, cu siguranță. Va fi din ce în ce mai greu și oportunități mai puține. Nu o văd câștigând, dar o cunosc pe Serena destul de bine și, cât timp va fi motivată, mereu va avea o șansă.” 


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a vorbit în Eurosport Cube despre înfrângerea surprinzătoare a lui Angelique Kerber în primul tur 

„Știm că Angie Kerber s-a aflat în carantină și că nu a avut timp pentru antrenament conform nevoilor sale – în special fiind o jucătoare care lovește foarte plat. Ea joacă după cum simte și nu este ușor să joci așa, având jocul ei. În același timp, ea nu are cea mai naturală lovire a mingii. Este dificil, toți jucătorii trec prin diverse situații și nu știm cu certitudine cine se va afla în turneu la final. Ține foarte mult de mental.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a vorbit în Eurosport Cube despre etica lui Alexander Zverev, care încearcă să ajungă la nivelul său de vârf

„Cred că Zverev poate lua multe lucruri pozitive din meciul de astăzi. Așteptăm ca el să-și schimbe tactica, lovind mingea mai devreme și mai tare. Se vede că face pași mici în direcția potrivită și la fiecare victorie face un mic pas, însă par a fi pași mai mici decât ne-am fi așteptat în urmă cu câțiva ani.”

„Sascha este un profesionist adevărat. Muncește mult în afara terenului, se antrenează din greu și îi pasă de toate acestea. Uneori nu e grozav să vedem un limbaj al corpului negativ, dar în același timp el a reușit să treacă peste astfel de momente și să-și revină.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a vorbit în Eurosport despre Novak Djokovic, despre care crede că devine tot mai bun

„Novak face ca lucrurile să pară atât de simple. Cred că acum realizăm că serviciul său este o armă adevărată, iar odată ce mingea este în joc, tenisul său nu are scăpări. Poate lovi câștigător de pe ambele părți și pare greu să îl înlături de pe linia de fund a terenului. Joacă foarte bine. Chardy a jucat împotriva celui mai bun jucător de retur din istorie. Este dificil când câștigi doar 60% din mingile jucate cu primul tău serviciu împotriva lui Novak.”

„Acesta este un teren pe care adoră să joace. Suprafața pare să fie perfectă pentru el. Este imposibil să duci mingea în afara ariei sale de lovire, indiferent de parte. Pare că joacă la fel de bine ca în ultimele tururi de anul trecut. A revenit și pare că nimic nu s-a schimbat – este același Novak jucând la același nivel. Devine și mai bun? Eu cred că devine chiar și mai bun.”


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori campioană de Grand Slam

SUBIECT: Într-o discuție la Eurosport Tennis Club (Franța), Justine Henin a vorbit despre Gael Monfils, emoționat după ce a pierdut în primul tur al Australian Open împotriva lui Emil Ruusuvuori

„Prima perioadă de carantină de anul trecut l-a afectat foarte mult. A început o serie de înfrângeri din care se poate simți că a revenit cu mare dificultate. Se simte că motivația nu mai era acolo, am văzut-o la Roland-Garros în special. La conferința de presă, el a vorbit mult despre lipsa de încredere care este incontestabilă, se poate vedea că punctele de referință nu sunt acolo. Este oare nevoie de ceva mai profund decât dorința câtorva victorii pentru a reveni pe drumul cel bun? El crede că face totul pentru a reveni în formă, pentru a-și găsi punctele de referință, dar putem considera că este insuficient. Știm că este capabil de lucruri dintre cele mai bune, dar și de cele mai rele. Începutul anului nu este foarte promițător, dar sezonul va fi totuși lung.”

„Va trebui să redescopere noțiunea de plăcere, care este foarte importantă. Asta îl va ghida clar. Să fie dorința suficient de puternică; simțim că acum este mai degrabă într-o luptă, o zbatere. Am văzut jucători care au avut uneori căderi destul de lungi. Este un jucător mult așteptat pentru că îi cunoaștem întregul potențial. Aici trebuie să-și demonstreze puterea. Când îl vezi așa, îți este milă de el, simți că durerea este profundă. Va trebui să se reconstruiască: într-adevăr, în astfel de situații trebuie să câștigi câteva meciuri, dar pentru a putea face acest lucru, trebuie să crezi în asta. Atunci când există o astfel de problemă de încredere, lucrurile necesită ceva timp, trebuie să te protejezi și să încerci să te proiectezi în viitor în timp ce trăiești momentul prezent și toate dificultățile sale. Nu se întrevăd săptămâni ușoare înainte.”



CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: În urma conferinței de presă emoționante a lui Gael Monfils după ce francezul a pierdut în fața lui Emil Ruusuvuori în primul tur al Australian Open, expertul Eurosport, Mats Wilander, consideră că jucătorii ar trebui să apeleze la psihologi pentru a-i ajuta cu partea mentală a jocului.

„Pentru Gael Monfils, aceasta este o situație dificilă, el fiind o persoană socială, iubește să joace în fața unei mulțimi. 2020 a fost un an oribil pentru oameni ca Gael Monfils cărora le place să socializeze și la fel de greu și pentru relația lui cu tenisul. Am vorbit despre asta anul trecut, cine avea să facă față la așa ceva? Pentru Gael Monfils, Nick Kyrgios, Benoit Paire, Fabio Fognini - jucătorii care joacă foarte mult în fața mulțimii - este greu. Îi înțeleg. Gael a avut un an bun în 2019 și faptul că l-a angajat pe Gunter Bresnik spune totul, acesta fiind unul dintre cei mai duri antrenori din domeniu. Deci, cred că Gael poate rămâne pozitiv, poate lucra din greu, iar noi vrem să-l vedem înapoi.”

„Știm că Gael a fost în carantină, la fel și iubita lui Elina Svitolina, însă nu împreună – din start aceasta fiind o situație dificilă. Nu l-am văzut niciodată pe Gael să reacționeze astfel într-o conferință de presă după pierderea unei partide de tenis. Nu este doar tenisul, a fost dificil pentru toată lumea: pentru jucători, pentru mine și pentru tine și pentru oricine. Când ești acolo, pe terenul de tenis, poate fi ușor să dai totul din punct de vedere fizic, dar mental simți acea emoție. Cred că este timpul ca mulți jucători să înceapă să lucreze cu un psiholog la latura mentală a jocului, deoarece am pierdut un an din viața noastră, iar jucătorii de tenis și-au pierdut un an din viața lor profesională.”


CINE: Experții Eurosport Barbara Schett, Mischa Zverev, Alex Corretja și Justine Henin

SUBIECT: Experții Eurosport despre eforturile făcute de Tennis Australia pentru organizarea Australian Open în ciuda pandemiei COVID-19

Barbara Schett

„Cred că putem fi toți fericiți că un Grand Slam se desfășoară la Melbourne, pentru că avem nevoie de tenis, de tenis în direct, iar jucătorii trebuie să joace, acesta este job-ul lor. Cred că este extraordinar că Tennis Australia a făcut asta posibil.”

„Mi-a fost dor de tenis și m-am temut că nu va avea loc turneul. Cred că este cu atât mai important ca toată comunitatea tenisului să aprecieze că există acest turneu, fiindcă suntem în mijlocul unei pandemii și nu este ușor să organizezi un asemenea turneu. Ar trebui să apreciem că avem tenis și va fi grozav.”

Mischa Zverev

„Oamenii de aici sunt fericiți, entuziasmați. Ei încearcă să aibă grijă, dar se simt liberi. Este atât de bine să vedem fanii pe gazon urmărind ecranele, mâncând și bând. Au și muzică live. Este incredibil de văzut, iar aceste lucruri pun zâmbete pe fețele jucătorilor - e greu de descris. Eu m-am emoționat văzându-l pe Sascha pe teren astăzi, văzând oamenii din tribune aplaudând și încurajându-l, iar la final încercând să ia autografe.”

Alex Corretja

„Trebuie să apreciem că avem acest Grand Slam în desfășurare. Este aproape un miracol că are loc. Tennis Australia și guvernul în sine au depus un efort incredibil pentru a crea acest mediu care îi va proteja pe jucători. Au depus un efort incredibil pentru a fi una din puținele țări din lume fără transmiteri locale și este foarte important ca lucrurile să rămână așa. Cu toții înțelegem asta și trebuie să respectăm asta. Știu că pentru jucători a fost o situație dificilă, dar în final trebuie să înțeleagă că ei trebuie să joace tenis. Trebuie să accepți condițiile, sau nu poți participa la turneu.”

Justine Henin

„Ce trăim este unic în acest moment. Nu am avut niciodată de înfruntat o asemenea situație. Ca sportiv trebuie să te adaptezi la multe lucruri, asta este sigur. Este dificil fizic, mental. Viața este grea pentru mulți, probabil mai grea pentru alți oameni decât pentru jucătorii de tenis. Este o situație specială și sper ca jucătorii să se bucure că pot evolua, că pot face ce iubesc chiar dacă ar fi preferat să fie condiții diferite de joc. Jucătorii știau de risc înainte de a călători în Australia și că multe lucruri se puteau întâmpla.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 1”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile