joi, 11 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 4

Experții Eurosport despre ziua a 4-a de la Australian Open, printr-un comunicat remis catre HD Satelit Blog Romania:
- Mats Wilander a reacționat după duelul de cuvinte dintre italienii Fabio Fognini și Salvatore Caruso de la finalul meciului dintre cei doi
- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Boris Becker a identificat zonele în care Novak Djokovic și-a îmbunătățit jocul
- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander i-a oferit sfaturi lui Coco Gauff după înfrângerea cu Elina Svitolina de astăzi
- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander a lăudat-o pe Elina Svitolina după victoria ei în fața lui Coco Gauff
- Alex Corretja l-a lăudat pe conaționalul său, Feliciano Lopez, care la 39 de ani l-a învins pe favoritul 31, Lorenzo Sonego, într-un meci încântător de cinci seturi
- Vorbind în cadrul Matchball Becker, Boris Becker analizează jocul lui Alexander Zverev
Mats Wilander face avancronica unor meciuri din turul trei de la Australian Open (inclusiv meciul dintre moldoveanul Radu Albot și Casper Ruud)
- Barbara Schett face avancronica unor meciuri din turul trei de la Australian Open
- În cadrul Eurosport Cube, Matteo Berrettini a vorbit despre prietena lui, Ajla Tomljanović, după înfrângerea ei în fața Simonei Halep
- În cadrul Eurosport Cube, Elina Svitolina și-a oferit susținerea pentru prietenul său, Gael Monfils, după ce acesta a ieșit din turneu emoționant, în primul tur.




DATĂ: 11 februarie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander a reacționat după duelul de cuvinte dintre italienii Fabio Fognini și Salvatore Caruso de la finalul meciului dintre cei doi

„A fost incredibil – doi italieni jucând unul împotriva celuilalt. Știm că italienii sunt foarte emotivi și toată scena a fost una savuroasă.”



CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Wilander i-a oferit sfaturi lui Coco Gauff după înfrângerea cu Elina Svitolina de astăzi

„Coco pare foarte matură atunci când este în afara terenului și știm că a fost foarte vocală cu ocazia mișcării Black Lives Matter. Este minunat să vedem pe cineva atât de tânăr implicat în societate și în problemele pe care le avem. Pe teren, simt că uneori joacă prea curajos și face prea multe greșeli. Dacă ne uităm la jucătorii și jucătorii de 15-16 ani care devin foarte buni, ei încep prin a elimina greșelile, iar agresivitatea vine pe parcurs, ca în cazul lui Rafa Nadal.”

„În cazul ei, ea are un joc foarte curajos. Nu are doar 16 ani fizic, ci mai degrabă 22 de ani, așa că întrebarea e dacă poate să se concentreze și să aibă putere mentală. Am văzut câteva meciuri grozave făcute de ea la Wimbledon, când lovea slice-uri, dar în general mi se pare că se grăbește puțin. Trebuie să se calmeze, să joace meciul așa cum poate. Acum trebuie să accepte înfrângerea și să se gândească ce are de făcut față de jocul Elinei Svitolina.”




CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Wilander a lăudat-o pe Elina Svitolina după victoria ei în fața lui Coco Gauff

„Cred că a făcut încă un pas spre vârf, spre câștigarea primului ei Grand Slam. Este evident constantă mereu, dar pare că servește puțin mai bine decât în trecut. Este puțin mai agresivă uneori și aceasta a fost o victorie destul de ușoară într-un meci care putea fi foarte dificil. Faptul că încearcă să fie mai agresivă în ultima vreme îi oferă mai multe oportunități pentru lovituri câștigătoare. A făcut un meci foarte, foarte bun.”



CINE: Alex Corretja, expert Eurosport Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Corretja l-a lăudat pe conaționalul său, Feliciano Lopez, care la 39 de ani l-a învins pe favoritul 31, Lorenzo Sonego, într-un meci încântător de cinci seturi

„Ceea ce reușește Feliciano Lopez este incredibil. Este foarte greu de înțeles, fiindcă are 39 de ani, însă în același timp este foarte puternic fizic pentru că lucrează foarte mult și totul îi este natural. Are și un stil de joc foarte diferit față de cel al altor jucători din acest moment. Este stângaci și are un serviciu uriaș, unul dintre cele mai bune din tenis. Apoi are acest slice care produce o grămadă de probleme pentru adversarii care sunt obișnuiți să joace puternic și plat. Lui Feliciano îi place să varieze tenisul său. Vine la fileu, și-a îmbunătățit forehand-ul în ultimii ani și este mai agresiv. Se descurcă foarte bine în situații dificile grație experienței sale și cred că de aceea reușește să câștige multe meciuri, în special pe aceste terenuri rapide. Poate că pe terenuri lente nu face față la fel.”

„Împotriva lui Andrey Rublev, cu care urmează să joace, știm că nu îi va fi ușor dacă nu va fi recuperat fizic, în special în ce privește picioarele. Rublev este în mare formă și are un ritm incredibil. Feliciano trebuie să se miște foarte rapid, altfel ritmul lui Rublev îi va cauza probleme mari. Cred că rusul are multă energie și îl poate învinge, însă dacă Feliciano poate juca de la egal la egal și-ar putea pune probleme. Rublev joacă la fel mereu, dar Feliciano aduce un stil total diferit pe teren, ceea ce s-ar putea să conteze și pe plan mental.”




CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Matchball Becker, Becker analizează jocul lui Alexander Zverev

„Sunt impresionat de serviciul său. L-a variat foarte bine, uneori lovind puternic, alteori mai moale, cu efect sau kick. Meciul trecut a fost nevoit să iasă din multe situații în care Maxime Cressy a avut mingi de break și mereu s-a pregătit bine și a servit cu primul serviciu. Adversarul său a fost unul foarte neplăcut, pentru că obișnuiește să vină la fileu la fiecare punct.”

„Totul depinde de serviciul lui Zverev. În zilele sale bune, poate că este cel mai bun jucător din lume la serviciu, mai ales având și un serviciu doi periculos. Anul trecut nu a fost așa – serviciul său doi era călcâiul lui Ahile. Nu mai este cazul. Serviciul este marele lui avantaj și toți jucătorii din lume trebuie să-l urmărească.”

„Zverev este calm. În primul meci poate am fost puțin îngrijorați, că era încă ușor accidentat. Cu toate acestea, în meciul din turul doi nu a părut niciodată sub presiune sau stresat. A început și a încheiat meciul într-un ritm bun.”




CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Wilander face avancronica unor meciuri din turul trei de la Australian Open

Mikael Ymer (Suedia) vs Stefanos Tsitsipas (Grecia)
„Este grozav pentru Mikael, care are un parcurs incredibil de bun. Primul tur i-a adus o victorie mare, iar al doilea a fost genul de meci pe care trebuia să-l câștige, ca să valideze primul rezultat – iar el a reușit să-l ducă la capăt. Acum a căpătat suficientă încredere încât să-i pună probleme chiar și lui Stefanos Tsitsipas, cred. Ar fi o oportunitate pentru el.”

„Terenurile sunt puțin mai rapide în acest an decât în trecut, ceea ce l-ar putea avantaja pe Ymer după ce adversarul său a avut așa un meci lung. Când ești puțin obosit poate fi mai dificil să joci pe terenuri rapide, pentru că trebuie să-ți miști picioarele puțin mai mult.”

„Tsitsipas a scăpat, într-un fel, astăzi. Cred că este un jucător mult mai bun decât Thanasi – nu și-a pierdut serviciul niciodată în cele cinci seturi, pierzând doar la tie-break – așa că poate a fost puțin prea pasiv uneori. Asta poate și din cauză că Kokkinakis are un joc de forță, cu serviciu și forehand puternice. Este un jucător foarte complet, așa că poate Tsitsipas a încercat să ducă lupta înspre una fizică și a câștigat. A avut 22 de mingi de break din care a convertit doar 5, însă Thanasi a avut câteva servicii foarte puternice. Nu cred că Tsitsipas este un jucător grozav la retur, dar pune multe mingi în teren și de aceea este capabil să aibă multe oportunități de break.”

Rafael Nadal (Spania) vs Cameron Norrie (Marea Britanie)
„Va fi un meci foarte greu pentru Norrie – un stângaci contra lui Rafa nu ajută deloc. Nu poți servi în lateral spre backhand-ul său, căci joci spre punctul său forte. Trebuie să lovești mingea devreme și să lovești plat, ceea ce Cameron face. Există o șansă de surpriză, însă Norrie are nevoie de un procentaj bun la primul serviciu pentru a avea o oportunitate contra lui Rafa.”

„Am fost foarte impresionat de Rafa în primele două meciuri jucate. Stă aproape de linia de fund și lovește puternic. Jocul său arată bine și este foarte agresiv. Dacă e ca Norrie să aibă vreo șansă contra lui Nadal, e clar că e pe suprafața asta, dat fiind cum joacă. Este un meci în care Nadal trebuie să muncească pentru a câștiga, dar nu cred că Norrie va avea suficiente arme – poate doar dacă Rafa va suferi fizic.”

Casper Ruud (Norvegia) vs Radu Albot (Moldova)
„Cred că cel mai important lucru pentru Casper este că este printre capii de serie și profită de tragerea la sorți. A câștigat două meciuri și joacă contra lui Albot pentru un loc în turul 4. Este o tragere la sorți bună pentru el. La acest nivel nu ai parte de așa ceva foarte des, așa că trebuie să fii pregătit și să profiți de oportunitate atunci când apare.”

„Cu siguranță este una din situațiile în care trebuie să ajungi în turul patru, poate chiar mai departe, pentru a-ți crește clasamentul și de a nu întâlni jucătorii cei mai buni până în turul patru în viitor. Acesta trebuie să fie obiectivul său mai departe, să ajungă în top 16 în lume, ca să joace trei meciuri la un Slam evitând cei mai buni jucători. Casper trebuie să câștige această partidă.”

Karen Khachanov (Rusia) vs Matteo Berrettini (Italia)
„În trecut aș fi zis că Karen Khachanov este mare favorit cu Matteo Berrettini, însă acum Matteo este favorit pentru că are rezultate mai bune. Pare să joace mai bine în acest moment. Totuși, Khachanov și-a revenit în ultimele meciuri. Nu știu pe care dintre cei doi îl favorizează terenurile mai rapide, fiindcă ambii sunt mai buni pe hard-uri mai lente decât acesta. Amândoi au prize extreme pe forehand, ceea ce ar putea aduce probleme, dar sunt probleme pe care ambii le vor avea. Cred că Berrettini este ușor favorit pentru că are încredere. Nu este ușor de ales, este unul dintre cele mai bune meciuri de pe tablou în turul trei.”




CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fost număr 7 mondial

SUBIECT: Schett face avancronica unor meciuri din turul trei de la Australian Open

Karolina Pliskova (Cehia) vs Karolina Muchova (Cehia)

„Mereu este dificil atunci când două conaționale se înfruntă. Karolina Pliskova nu a avut un an 2020 incredibil. Și-a schimbat antrenorul la finalul anului, iar acum este alături de Sascha Bajin, ceea ce pare să-i fi redresat forma. Știm că are un serviciu puternic și este foarte important să-l pună în valoare împotriva lui Muchova. Îmi place enorm cum joacă Muchova, are un joc foarte variat și interesant de urmărit. Sunt sigur că va încerca să lungească punctele cu Pliskova. Știm că Pliskova nu se mișcă foarte mult, așa că pentru ea este important să încheie punctele rapid. Cred că va fi un meci foarte bun și va fi interesant de văzut cum Pliskova face față împotriva unei jucătoare din aceeași țară. Va fi greu, iar eu cred că Muchova poate produce o surpriză și să se califice mai departe.”

„Muchova este o jucătoare grozavă și a avut rezultate bune. Un lucru care o va avantaja pe Pliskova este viteza mare în care se joacă pe terenurile din acest an. Karolina probabil va câștiga multe puncte ușor datorită serviciului. În ultimul an i-a lipsit constanța, așa că va fi interesant cum se va descurca.”

Donna Vekic (Croația) vs Kaia Kanepi (Estonia)
„Kaia Kanepi este genul de jucătoare pe care chiar nu vrei să o întâlnești într-un Grand Slam. Cred că a jucat opt sferturi de finală la Slam-uri, sau așa ceva. Kaia poate lovi decisiv, poate încheia punctele rapid. Dona Vekic este o jucătoare care joacă lung. Pare să fie încrezătoare, însă cred că și Kaia se bucură de condițiile de la Australian Open. Probabil a căpătat încredere prin felul în care a jucat în ultimele săptămâni și cred că se va impune.”

„Donna trebuie să rămână în puncte și să încerce să schimbe ritmul uneori. Nu vrei să îi oferi lui Kaia Kanepi un joc în ritmul ei. Pentru Vekic e important să pună mingea înapoi în teren la retur și să-și ofere ocazii să joace punctele în așa fel încât să o pună pe Kanepi pe picior greșit – cu schimbări de ritm și diferite tipuri de lovituri.”




CINE: Matteo Berrettini, semifinalist US Open în 2019 și număr 10 mondial

SUBIECT: În cadrul Eurosport Cube, Berrettini a vorbit despre prietena lui, Ajla Tomljanović

„Este foarte greu să o urmăresc pe Ajla jucând. Aș prefera să joc eu decât să fiu în tribune încurajând-o. A fost tristă după înfrângerea cu Simona Halep și i-am tot spus că a făcut un meci grozav, că trebuie să fie mândră și că va avea un an grozav de acum încolo. Știu că nu va fi ușor. Când pierzi un meci așa cum a făcut-o ea nu vrei să mai auzi nimic, însă trebuie să ia lucrurile ca atare, cred.”




CINE: Elina Svitolina, semifinalistă Wimbledon și US Open în 2019 și număr 5 mondial

SUBIECT: În cadrul Eurosport Cube, Svitolina și-a oferit susținerea pentru prietenul său, Gael Monfils

„A fost un moment dificil pentru Gael, dar tenisul este dificil și are suișuri și coborâșuri. Cu siguranță va reveni după acest moment, iar eu încerc mereu să îl susțin. Cred că mă ajută că și eu mă găsesc în situații de acest gen tot anul. Și eu trec prin aceste tipuri de provocări și încerc mereu să fiu pregătită să-l ajut cât de mult pot. Sunt sigură că îl vom vedea înapoi pe teren curând, jucând cât poate de bine.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 4”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile