miercuri, 24 februarie 2021

Sistemul de operare webOS va rula și pe alte televizoare, nu doar pe LG

LG a anunțat că a început să licențieze ecosistemul platformei TV webOS. Astfel, sistemul său de operare va fi prezent în curând și pe televizoare de la alți producători, nu doar de la LG.

Peste 20 de fabricanți vor oferi televizoare cu webOS, inclusiv mărci precum RCA, Ayonz și Konka, iar alți producători sunt așteptați să utilizeze în viitor acest sistem de operare. Producătorii terți vor marca televizoarele care rulează WebOS cu un logo care anunță utilizarea acestui sistem de operare. Aceste televizoare vor beneficia de o gamă largă de aplicații și servicii de streaming.

LG a explicat că noua strategie, similară unor decizii anterioare ale Amazon și Roku, „are potențialul de a remodela industria de televizoare, atât pentru furnizorii de tehnologie, cât și pentru cei de conținut, și că va crește semnificativ prezența LG pe piața globală de divertisment la domiciliu”.

Președintele companiei LG Home Entertainment a explicat: „Platforma webOS este una dintre cele mai simple și mai convenabile modalități de a accesa milioane de ore de filme și emisiuni TV. Prin invitația adresată altor producători de a se alăture ecosistemului webOS TV, cei care le vor folosi televizoarele vor putea să se bucure de aceeași experiență de utilizator, precum și de caracteristicile care sunt disponibile pe televizoarele LG. Așteptăm cu nerăbdare să aducem acești noi clienți în lumea webOS TV”.

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce LG a prezentat o reproiectare radicală a platformei webOS, incluzând un aspect nou, dar și o versiune actualizată a ThinQ AI.


Niciun comentariu despre subiectul „Sistemul de operare webOS va rula și pe alte televizoare, nu doar pe LG”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile