vineri, 8 ianuarie 2021

LG a lansat versiunea 6.0 a webOS

La șapte ani după lansarea webOS ca platformă pentru gama sa de televizoare smart, LG lansează versiunea 6.0, cu o interfață nouă, pentru televizoarele sale 4K și 8K (OLED, QNED Mini LED, NanoCell and UHD) din anul 2021. Președintele LG Home Entertainment, Park Hyoung-sei, a catalogat noua versiune ca fiind „cea mai semnificativă actualizare de când am lansat prima dată webOS pe televizoare, în anul 2014”.

Utilizatorii familiarizați cu webOS vor observa imediat ecranul de pornire reproiectat pentru "a satisface nevoile în schimbare a obiceiurilor consumatorilor de conținut". Noul ecran de pornire oferă acces mai rapid la cele mai frecvent utilizate aplicații și eficientizează descoperirea conținutului, cu recomandări bazate pe preferințele utilizatorului și istoricul vizualizărilor. Noul Home acționează ca un hub central pentru setări și ecosistemul webOS.

O versiune actualizată a ThinQ AI oferă mai mult control pentru comenzile vocale, indiferent dacă utilizați Google Assistant sau Amazon Alexa. Pentru controlul tradițional, ediția din acest an a telecomenzii Magic este puțin mai standard decât unele dintre versiunile anterioare. Dincolo de noul design, Magic Remote oferă controale mai simple atunci când se utilizează recunoașterea vocală Amazon Alexa sau Google Assistant. Noul Magic Remote oferă funcții mai ușor de utilizat, inclusiv conexiuni mai rapide între televizor și alte dispozitive și taste rapide pentru accesarea furnizorilor de conținut precum Netflix, Amazon Prime Video și Disney +. Magic Tap, o funcție NFC cu o singură atingere a telecomenzii Magic, oferă acces instantaneu la o serie de posibilități de vizionare interesante. Prin simpla atingere a unui smartphone cu funcție NFC de telecomandă, spectatorii pot partaja conținut de pe telefoanele lor pe televizor sau invers. Utilizatorii pot vizualiza conținutul stocat pe telefoanele lor mobile pe televizoarele lor LG în timp ce continuă să utilizeze aplicațiile și caracteristicile lor preferate pentru smartphone.

Noul software include Magic Explorer, care poate extrage de pe internet informații asociate despre actori, locații și obiecte de interes, în timp ce Next Picks analizează preferințele de vizualizare pentru a sugera ceva care poate v-ar plăcea sa vedeți. Astfel, Magic Explorer, care de fapt este o versiune îmbunătățită a Magic Link-ului LG, oferă conținut informativ legat de ceea ce se afișează pe ecran, astfel încât telespectatorii să poată afla mai multe despre actorii, locațiile și alte elemente de interes din filmele și emisiunile pe care le urmăresc.

Nu există deocamdată detalii despre preferințele de renunțare la aceste setări. De asemenea, nu este clar dacă actualizările se vor extinde la televizoarele mai vechi din gama LG. Cert este că vechea platformă software HP continuă să reziste, alimentând noi OLED-uri și LCD-uri, pentru încă un an.


3 comentarii despre subiectul „LG a lansat versiunea 6.0 a webOS”:
robert

pe un tv lg 4k 2019 merge?

Anonim

Nu! Scrie clar, din anul 2021.

Vlad

Am inteles de ce nu ofera versiuni noi de webOS si pe unele modele, care vin cu cel precedent, de ex, fiindca vers. respectiva e optimizata pentru modelele respective. Un TV din 2019/2020, sigur duce si webOS 6, in fine. Bine, actualizari de soft tot primesc pt imbunanatiri, bug fixes etc, in continuare, chiar si modelele anterioare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile