miercuri, 10 februarie 2021

Telekom România, primul operator de telecomunicații care instalează stații de încărcare a mașinilor electrice

Telekom Romania este primul operator de telecomunicaţii care instalează, la nivel local, în mai multe oraşe din România, staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, în linie cu noile tendinţe din piaţa auto şi ca răspuns la creşterea numărului de autovehicule electrice în circulaţie pe şoselele României. Aceasta este o premieră, în contextul în care mai multe companii de retail şi vânzare de combustibili au instalat, în spaţiile proprii, astfel de staţii de încărcare, anunță compania printr-un comunicat pentru presă.

Cel mai mare astfel de proiect este la Galaţi, unde Primăria a decis să asigure o reţea publică extinsă de nu mai puţin de 15 staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Fiecare staţie instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp.

Proiectul staţiilor electrice din oraşul de la Dunăre a fost câştigat de Telekom Romania în urma unei licitaţii publice organizată de Primăria Municipiului Galaţi. Durata de implementare a proiectului este de șapte luni, împărțită în o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Garanția pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

Contractul a fost semnat miercuri, la sediul Primăriei Galați, la eveniment fiind prezenți primarul Ionuț-Florin Pucheanu, respectiv George Ilie, manager Smart City, și Alexandru Nen (Arhitect Soluții IoT și Smart City), din partea Telekom Romania.

Zonele urbane însumează 75% din necesarul de energie și emisiile de carbon ale Pământului, iar reducerea emisiilor reprezintă o prioritate pentru multe orașe și nu este o coincidență faptul că numărul vehiculelor electrice este în creștere. Ne bucură faptul că împreună cu autoritățile locale avem ocazia să implementăm soluții prin care suplimentăm numărul de puncte de încărcare și să punem Romania pe harta europeană a traseelor de elctromobilitate”, a declarant Alexandru Nen, Arhitect Soluții IoT și Smart City, în cadrul Telekom Romania.

Cele 15 stații de încărcare rapidă din Galaţi vor fi instalate pe Strada Stadionului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cartierul Țiglina I, pe strada Constantin Levaditti, pe strada Brailei, pe strada Domnească (sediul Primăriei Municipiului Galați), pe Bulevardul Galați, numărul 4C, pe Bulevardul Siderurgiștilor, bloc PS2, pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada), în parcarea interioară a parcului Rizer, în parcarea Grădina Publică, de pe strada Elena Doamna, pe Bulevardul Brăilei – parcare P2 – zona trei Star, în parcarea blocului ANL de pe strada Feroviarilor, în parcarea aferentă parcului Corneliu Coposu, de pe strada Cloșca, și în parcarea Grădinii Botanice, de pe Bulevardul Unirii.

Facem astăzi un nou pas pentru o dezvoltare sănătoasă a orașului nostru. Galațiul trebuie să devină un oraș verde, iar semnarea acestui contract nu face decât să demonstreze faptul că, împreună cu parteneri de încredere, putem să îndeplinim acest obiectiv”, a declarat la rândul său, primarul municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu.

Telekom Romania urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, ca urmare a câştigării unor licitaţii organizate de Primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

În ultimii patru ani, pe de altă parte, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City în București, Constanța și Piatra Neamț, care includ soluții pentru parcare și iluminat inteligent, stâlp de iluminat multifuncțional (cu componentă de supraveghere video, stație de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum și wi-fi gratuit.


Un comentariu despre subiectul „Telekom România, primul operator de telecomunicații care instalează stații de încărcare a mașinilor electrice”:
Anonim

Bine așa și la mai multe.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile