luni, 29 martie 2021

A murit Petr Kellner, acționarul majoritar al CME, ce deține Pro TV și televiziunile asociate din România și Republica Moldova

Petr Kellner, al cărui grup de investiții PPF a preluat CME (compania ce deține si televiziunile PRO din Romania) de la proprietarul majoritar anterior AT&T, într-un acord din 2019 care a evaluat compania la 2,1 miliarde de dolari SUA, a murit în timpul unei calatorii cu elicopterul în zona ghețarului Knik.

Garda Națională a Armatei din Alaska și voluntarii din Alaska Mountain Rescue Group au recuperat victimele de la locul accidentului elicopterului, de lângă ghețarul Knik.  Elicopterul era un Airbus AS350B3 deținut de o companie din Alaska. Se crede că grupul practica heli-schi. NTSB va efectua o anchetă privind stabilirea cauzei accidentului.

Cu mare tristețe, PPF anunță că pe 27 martie 2021 acționarul majoritar al PPF, Petr Kellner, a murit într-un tragic accident de elicopter în munții din Alaska. Incidentul, în care s-au pierdut 5 vieți, este în curs de anchetă. Petr Kellner avea 56 de ani. Viața sa profesională era cunoscută pentru etica și creativitatea sa incredibile, dar viața sa privată aparținea familiei sale. La înmormântarea vor asista doar membrii familiei și apropiații acesteia. Solicităm mass-media să respecte intimitatea familiei Kellner în acest moment dificil”, a declarat PPF într-un comunicat.

CME operează televiziuni pe diverse piețe din Europa Centrală și de Est, inclusiv bTV și canale asociate din Bulgaria, Nova TV și portofoliul său de servicii din Republica Cehă, Pro TV și canalele asociate din România și Moldova, TV Markiza și alte canale în Slovacia și Pop TV și o serie de alte servicii în Slovenia. Alte active ale PPF includ O2 din Republica Cehă și fostele operațiuni ale Telenor din Europa Centrală și de Est.

UPDATE 30 martie 2021: Grupul PPF anunță că "l-a numit pe Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii grupului PPF, pentru a gestiona toate activitățile Grupului PPF în numele decedatului Petr Kellner. Echipe de manageri profesioniști conduc companiile individuale ale Grupului PPF și vor continua aceasta activitate sub conducerea lui Ladislav Bartonicek. În ansamblu, Grupul PPF are un sistem detaliat pentru a-și gestiona proiectele de investiții. Compania afirmă că decesul fondatorului său nu are niciun impact asupra funcționării de zi cu zi a Grupului PPF. Grupul PPF va continua planurile și viziunile sale de investiții formulate de Petr Kellner împreună cu echipa sa de colegi".


2 comentarii despre subiectul „A murit Petr Kellner, acționarul majoritar al CME, ce deține Pro TV și televiziunile asociate din România și Republica Moldova”:
Anonim

Dumnezeu să-l odihnească

Flutur

asa se întâmplă când mergi mult zburând.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile