marți, 30 martie 2021

Se închide Playstation Store pentru PS3, PS Vita și PSP

Sony a anunțat ca închide PlayStation Store pentru consolele PlayStation 3 din data de 2 iulie 2021, dar și pentru dispozitivele PlayStation Vita din data de 27 august 2021. În plus, funcționalitatea de cumpărare rămasă activă pentru PSP (PlayStation Portable) se va desființa din data de 2 iulie 2021.

Ce caracteristici se pot utiliza după închiderea magazinului PlayStation și a funcționalității de achiziție pentru dispozitivele PS3, PS Vita și PSP?


Funcții pe care le veți putea accesa în continuare:

Veți putea în continuare să descărcați din nou și să jucați titlurile de joc achiziționate anterior. Veți putea în continuare să accesați conținutul video / media achiziționat anterior. Veți putea în continuare să valorificați voucherele de jocuri și de PlayStation Plus. Veți putea în continuare să descărcați și să redați jocurile revendicate prin PlayStation Plus, atâta timp cât rămâneți membru al serviciului.

Funcții pentru care veți pierde accesul:

Nu veți mai putea achiziționa conținut digital PS3, PS Vita și PSP, inclusiv jocuri și conținut video. Nu veți mai putea face achiziții în joc prin jocuri de pe PS3, PS Vita și PSP. Nu veți mai putea răscumpăra vouchere de bani pentru portofelul PSN (carduri cadou, de exemplu) pe dispozitivele PS3, PS Vita sau PSP, după închiderea magazinului PlayStation și a funcționalității de achiziție pe aceste dispozitive. Fondurile dvs. din portofelul PSN vor rămâne în contul dvs. PSN, dar veți putea utiliza fondurile din portofel doar pentru a achiziționa produse PS4 și PS5 de pe Magazinul PlayStation de pe web, PlayStation App sau de pe consolele PS4 și PS5.


Cum accesez jocurile mele?

Puteți descărca conținutul deținut pe dispozitivul dvs. PS3, PS Vita sau PSP, accesând Lista de descărcări de pe dispozitivul respectiv.

Sunt activ doar pe dispozitive PS3, PS Vita sau PSP și nu dețin în prezent PS4 sau PS5. Ce se va întâmpla cu fondurile rămase în portofelul meu PSN, după închiderea magazinului PlayStation pentru aceste dispozitive?

Fondurile dvs. din portofelul PSN vor rămâne în contul dvs. PSN, dar veți putea utiliza fondurile de portofel doar pentru a achiziționa produse PS4 și PS5 din Magazinul PlayStation de pe web, PlayStation App sau de pe consolele PS4 și PS5. Dacă sunteți activ doar pe un dispozitiv PS3, PS Vita sau PSP, dar nu utilizați o consolă PS4 sau PS5 și nu intenționați să utilizați, puteți solicita rambursarea tuturor fondurilor rămase în portofel. Sony recomandă ca, dacă intenționați să vă încărcați portofelul înainte de închiderea magazinului, să adăugați doar suma minimă necesară pentru a cumpăra conținutul dorit. Sony va oferi în curând mai multe detalii despre cum să solicităm o astfel de rambursare.

Voi putea în continuare să cumpăr conținut cross-buy după închiderea magazinului PlayStation și să achiziționez funcționalități pe PS3, PS Vita și PSP?

Da, veți putea în continuare să cumpărați conținut cross-buy prin PlayStation Store de pe web, PlayStation App sau pe consolele PS4 și PS5 și să accesați atât versiunea PS4, cât și versiunile PS3 / PS Vita / PSP.

Închiderea magazinului PlayStation și a posibilității de achiziții de pe dispozitivele PS3, PS Vita și PSP vor avea vreun impact asupra abonamentului meu PlayStation Plus sau abonamentului PlayStation Now?

Nu, această închidere nu va avea niciun impact asupra abonamentului PlayStation Plus sau a abonamentului PlayStation Now al utilizatorilor.

Închiderea magazinului PlayStation și a posibilității de achiziție pe dispozitive PS3, PS Vita și PSP va avea vreun impact asupra titlurilor pe care le-am revendicat prin calitatea mea de membru PlayStation Plus?

Nu va avea niciun efect, veți putea să descărcați din nou și să rulați jocurile revendicate prin PlayStation Plus, atâta timp cât rămâneți membru al serviciului.

Voi putea descărca în continuare conținutul video deja cumpărat, după închiderea magazinului PlayStation pe dispozitive PS3, PS Vita și PSP?

Da, veți putea să descărcați și să redați online conținutul video cumpărat, chiar și după închiderea magazinului PlayStation pe aceste dispozitive. Conținutul video pe care l-ați cumpărat poate fi redat online pe PS3, PS4 sau PS5 prin intermediul aplicației "Videoclipurile mele" sau pe dispozitive mobile prin intermediul aplicației Video PlayStation.

UPDATE 20 aprilie 2021: Sony s-a razgandit și nu mai închide din aceasta vara magazinele PlayStation Store pentru PS3 și PS Vita. Deci veți putea cumpăra in continuare jocuri in format digital pentru aceste console, cel puțin în viitorul apropiat. Compania va închide totuși magazinul PSP din data de 2 iulie 2021. După această dată, veți putea doar descărca jocurile de PSP pe care le-ați achiziționat anterior. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Se închide Playstation Store pentru PS3, PS Vita și PSP”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile