vineri, 30 aprilie 2021

HDR 10+ câștigă teren pe dispozitivele și platformele de streaming

Standardul HDR 10+ de la Samsung este susținut de mulți mari producători de televizoare (cu excepția LG, din motive evidente). Dar HDR 10+ nu prea este susținut de producătorii de dispozitive de streaming. Dolby Vision este disponibil pe o mulțime de dispozitivele de streaming și receptoare, dar standardul rival HDR10 + a fost în mare parte absent pe aceste echipamente.

Însă situația se va schimba. Google a anunțat că va adăuga în viitor formatul HDR 10+ pe noile dispozitive Chromecast, în timp ce Roku a început deja să îl includă în mai multe produse proprii (inclusiv Roku Express 4K +, Express 4K și Roku Ultra).

"Google este încântat să se alăture numărului tot mai mare de companii care adoptă HDR10 + și lucrează cu HDR + Technologies. HDR10 + este un factor cheie pentru Chromecast cu GoogleTV, plus alte platforme care urmează să fie lansate, și așteptăm cu nerăbdare să ajutăm pe diferiții noștri parteneri din industrie să ofere o experiență HDR extraordinară", a precizat Matt Frost, directorul Google pentru dezvoltarea produselor. 

Un alt partener care va utiliza HDR10 + este serviciul de streaming Paramount + al Paramount. Disponibil în prezent în America de Nord și de Sud, serviciul a început să ofere programe în HDR10 +. Seria sa originală, The Stand, este una dintre aceste producții.

Va dura însă destul timp pana când HDR10 + va egala Dolby Vision ca implementare pe dispozitivele de streaming, dar aceste ultimele anunțuri arată că situația tinde sa se schimbe.


6 comentarii despre subiectul „HDR 10+ câștigă teren pe dispozitivele și platformele de streaming”:
Anonim

Producătorii face update de software sau firmware pentru trecerea device-urilor existente de la HDR la HDR+ ?

Anonim

Da, dacă sunt compatibile și procesoarele video din dispozitiv.

Anonim

Adică nu. Nu o sa vezi asa ceva. Nimeni nu oferă ceva gratis. Sa schimbat standardul se schimba și dispozitivul.
Nu că m-ar interesa prea mult folosesc tv ful HD și a-mi ajunge. Intenționez sa mai cumpăr unul anul asta tot ful HD.

Costas

Anonim, nu e așa cum spui. Se poate oferi HDR+ direct prin update software, vezi cazul noului ChromeCast 4K, despre care se vorbește in știre. Acum nu are, dar va avea HDR+. E același dispozitiv, nu altul, și va avea HDR+ in viitor.

Anonim

Televizoarele 4k cu HDR 10 nu sunt compatibile cu HDR10+, pentru ca este un alt statndard. La fel cum televizoarele care nu au DTS nu au beneficiat niciodata de update de software care sa le activeze un DTS pe care de fapt nici nu il au.

Gabriel

Nu e așa. Există unele echipamente care au fost compatibile hardware încă de la fabricație, dar decodarea unui codec sau standard nu a fost activată, de exemplu din motive de licență. Ulterior, când se face contractul pentru licență, acel standard e activat direct printr-un simplu update software.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile