marți, 13 aprilie 2021

"Procesul Christinei Keeler", din 14 aprilie la Epic Drama

În 2017, BBC a anunțat că lucrează la o producție care să prezinte faimoasa Afacere Profumo într-o nouă lumină. Au cooptat-o pe Amanda Coe - scenarist și romancier, câștigătoare a unui premiu BAFTA pentru seria Room At The Top - să conducă proiectul. Cum, pe parcursul carierei sale, scriitoarea a acumulat o mare experiență în prezentarea poveștilor diferitelor clase sociale într-un mod particular, adesea plin de umor, aceasta a răspuns pozitiv ocaziei de a recrea această poveste, care, potrivit ei, prezintă războaiele de sex, clasă și rasă dintr-o nouă perspectivă, fiind, de asemenea, extrem de relevantă pentru lumea de astăzi.

Povestea

În 1962, Războiul Rece a atins noi culmi în criza rachetelor cubaneze, iar guvernul britanic încă se clătina după o serie de scandaluri sexuale și de spionaj. În timp ce prim-ministrul de atunci, Harold Macmillan, se lupta pentru a restabili ordinea, zvonurile spuneau că ministrul său de război, John Profumo, căsătorit, împărțise o amantă, pe tânăra Christine, cu un spion rus în vara anului 1961. O umilință pe care țara nu și-o putea permite. Scandalul nu numai că a distrus cariera lui Profumo, ci a și dărâmat guvernul conservator.

Deși creatorii seriei nu au reușit să intre în contact cu Christine Keeler înainte de moartea ei în 2017, fostul model a avut cunoștință de această producție și a cerut să nu fie descrisă doar ca o simplă victimă, cerere pe care echipa a onorat-o. Însă i-a înfățișat neatenția socială de care fata dădea dovadă, o parte integrantă a personajului ei. Nici pe Profumo producătorii nu au vrut să-l prezinte doar ca pe un politician slăbit, beat de putere, ci ca pe un bărbat căruia nu-i păsa de consecințe și a încercat să profite de moment.

O fotografie veche prinde viață

Actrița cunoscută din filmele Kingsman și din The Huntsman: Winter’s War, Sophie Cookson joacă rolul lui Christie Keeler. Deși mai în vârstă decât fostul model la acea vreme, Kate Triggs, producătorul executiv al serialului, spune despre Cookson că a făcut o portretizare fantastică a personajului principal. Keeler părea mereu mai în vârstă și mai sofisticată decât era de fapt, iar vârsta lui Cookson a ajutat foarte mult. Producătorul a spus că a fost incredibil să o vadă pe fata din fotografii vechi prinzând viață datorită lui Cookson, deoarece actrița a reușit să prezinte complexitatea lui Keeler - vulnerabilitatea, inteligența, curajul, dorințele, tinerețea și frumusețea ei.

Filmul este fidel realității și în alte aspecte, nu numai datorită aspectului și atitudinii personajului său principal. Cookson consideră că povestea lui Christine Keeler este încă relevantă, deoarece vedem o mulțime de dosare în justiție prezentate din perspectivă masculină. Christinei Keeler nu i s-a permis să vorbească, nu a avut niciodată ocazia să-și prezinte cu adevărat povestea. A fost manipulată, i s-au pus cuvinte în gură, iar serialul prezintă punctul ei de vedere și se concentrează asupra cazului ei în întreaga afacere Profumo. Astfel, Keeler a avut în cele din urmă șansa de a-și spune în mod liber povestea.

Procesul Christinei Keeler 

În premieră, începând de miercuri 14 aprilie, de la 22:00, la Epic Drama.

Anul: 2019

Sezon 1: 6 x 60 min

Producător: Amanda Coe

Distribuţie: Sophie Cookson, James Norton (Mafia, War and Peace, Happy Valley), Emilia Fox (Silent Witness), Ben Miles (V from Vendetta, The Crown, The Last Post), Ellie Bamber (Les Miserables, The Nutcracker, The Four Realm), Anthony Welsh.

Trailerul poate fi vizionat AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „"Procesul Christinei Keeler", din 14 aprilie la Epic Drama”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile