marți, 29 iunie 2021

1662 orașe din 65 de țări au rețele comerciale 5G

Tehnologia 5G a început să înregistreze un progres în implementare, acoperirea cu aceste servicii extinzând-se cu încă 4 țări și 301 de orașe din întreaga lume în primele 6 luni ale anului 2021. Numărul total de orașe cu servicii 5G comerciale a ajuns la 1662 (localitățile sunt din 65 de țări) mai ales datorită creșterii de peste 20% din acest an, potrivit celei mai recente ediții a raportului VIAVI, "The State of 5G", aflat acum la a cincea ediție.

Primele trei țări din top, care au cele mai multe orașe cu acoperire 5G, sunt China (cu 376 orașe), SUA (cu 284 orașe) și Filipine (cu 95 orașe), depășind Coreea de Sud, care este acum pe poziția a patra (cu 85 de orașe 5G). Pe locul al cincilea este Canada, urmata de Finlanda, Spania, Italia, Marea Britanie, Australia și Arabia Saudită.

Regiunea Asia-Pacific rămâne în top (cu 641 de orașe), urmată îndeaproape de EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), cu 623 orașe. Continentele americane urmează cu 398 de orașe 5G.

Odată cu lansarea serviciilor comerciale 5G în patru țări suplimentare (Cipru, Peru, Rusia și Uzbekistan), peste o treime din țările lumii au acum cel puțin o rețea 5G activă. Cu toate acestea, calitatea și viteza conectivității pot varia semnificativ de la o regiune la alta, în funcție de spectrul disponibil.

Deși observăm o creștere semnificativă a numărului de rețele 5G lansate, tehnologia 5G nu este implementată în mod similar. Rețelele, care operează în frecvențele din benzile inferioare, medii și superioare, au performanțe foarte diferite în ceea ce privește acoperirea și randamentul”, sugerează raportul VIAVI.


Niciun comentariu despre subiectul „1662 orașe din 65 de țări au rețele comerciale 5G”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile