vineri, 2 iulie 2021

36 noi sateliți OneWeb au fost lansați pe orbită

O lansare a unei rachete purtătoare Soyuz a plasat pe orbită 36 noi sateliți OneWeb, în data de 1 iulie 2021. Lansarea OneWeb Flight 8 de la cosmodromul din Extremul Orient rus, de la Vostochny, a fost un succes complet.

Prin această lansare, conectivitatea inițială OneWeb la latitudinile nordice ale planetei poate începe în scurt timp, ajutată de o flotă de 254 sateliți. Acest număr de sateliți este suficient pentru a începe serviciile în această toamnă.

Sunil Mittal, fondator și președinte la Bharti Enterprises, oferind explicații despre cele 500 de milioane de dolari suplimentari pe care Bharti îi investește în OneWeb, a declarat că au existat și alți investitori care „bat foarte tare” la ușile companiei. ; „Suntem acum finanțați integral și fără datorii. Suntem siguri și suntem pregătiți să facem exact ceea ce vrem să facem.

Dar cum reușește OneWeb să mențină costurile scăzute, în comparație cu Elon Musk, potrivit căruia ar putea costa 20 - 30 miliarde dolari pentru a-și realiza constelația?

Mittal a declarat că diferența fundamentală a determinată de orbitele sateliților: „Flota noastră este la 1200 km. Constelația lui Elon se află la 450 km. Cu cât sunt mai aproape de Pământ, cu atât mai mulți sateliți sunt necesari, iar diferenta de număr este foarte mare. Noi avem nevoie de 648 de sateliți, iar Elon are nevoie de 6000-7000 pentru a face aceeași lucru”.

El a adăugat că Bharti, care operează în peste 17 țări cu acoperire terestră, a realizat această acoperire cu peste 250.000 de situri și antene.

Mittal a spus: „Cu doar 648 de sateliți, care sunt antenele noastre din spațiu, acoperim întregul glob. Va fi o ofertă foarte puternică. Nu am putea realiza acest lucru niciodată cu o acoperire terestră convențională. Această acoperire prin sateliți, atunci când este extinsă și la transportul maritim și aerian, devine de un interes considerabil”.


Niciun comentariu despre subiectul „36 noi sateliți OneWeb au fost lansați pe orbită”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile