vineri, 9 iulie 2021

4iG a semnat un acord preliminar pentru a achiziționa Telenor Muntenegru

Compania 4iG PLC a anunțat printr-un comunicat remis către HD Satelit România o nouă tranzacție internațională, care va facilita extinderea portofoliului său din domeniul telecomunicațiilor. 4iG a încheiat un acord fără caracter obligatoriu cu filiala PPF Telecom Group pentru a achiziționa 100% din participația la Telenor d.o.o. Podgorica („Telenor Muntenegru”), cel mai mare operator de telefonie mobilă din Muntenegru. În plus față de achiziția Telenor Muntenegru, 4iG pregătește în prezent două achiziții suplimentare în sectorul telecomunicațiilor: pe lângă Grupul DIGI în Ungaria, grupul maghiar va achiziționa și o participație majoritară la operatorul de sateliți israelian Spacecom

Telenor Muntenegru are 338.000 de abonați, 150 de stații de bază și acoperire 4G, ajungând la peste 98% din populație. Finalizarea tranzacției va fi supusă aprobării autorităților muntenegrene. Telenor Muntenegru a fost achiziționată în anul 2018, împreună cu mai mulți operatori regionali de telefonie mobilă, de către compania de investiții PPF Group, fondată în Republica Cehă. 

Cu 338.000 de abonați și venituri din vânzări de 43 de milioane EUR în anul 2020, Telenor Muntenegru este liderul absolut pe piața segmentului de telefonie mobilă din Muntenegru. Cu sediul în Podgorica, principalele venituri ale companiei provin de la abonați privați și din mediul de afaceri (67%). Compania are 150 de stații principale care acoperă toate drumurile majore, majoritatea tunelurilor și toate plajele, dar și stațiunile turistice de iarnă din Muntenegru. Drept urmare, Telenor Muntenegru ajunge la 98% din populația muntenegreană cu serviciile sale mobile bazate pe 4G.

"Achiziția Telenor Muntenegru este în conformitate cu strategia de expansiune regională a 4iG, iar pozitia solidă pe piață a companiei achiziționate, precum și capacitatea sa puternică de generare a veniturilor, pot aduce o valoare adăugată ridicată grupului nostru", a declarat Gellért Jászai, CEO-președinte de 4iG, în comunicatul remis către blogul HD Satelit.

Vedem un potențial semnificativ de creștere în regiunea Balcanilor de Vest și ne așteptăm ca, în următorii cinci ani, creșterea economică a regiunii să poată fi stimulată semnificativ prin extinderea Uniunii Europene. Prin urmare, intenționăm să ne extindem în continuare prezența în regiune, pe lângă achiziția pe care tocmai am anunțat-o. În acest scop, explorăm în mod constant oportunități de investiții în sectoarele telecomunicațiilor și de IT”, a subliniat Gellért Jászai după ce acordul fără caracter obligatoriu a fost anunțat de părți la Bursa de la Budapesta. .

Pana la sfârșitul lunii septembrie va fi prezentată oferta finală pentru achiziția Telenor d.o.o., Podgorica. Părțile au convenit să finalizeze tranzacția până cel târziu pe 30 noiembrie 2021, sub rezerva aprobărilor primite de la autorităților muntenegrene.

Despre 4iG PLC

4iG PLC este una dintre companiile de top pe piața maghiară de IT și TIC și unul dintre grupurile lider din economia digitală a Ungariei. De mai bine de 25 de ani, 4iG a fost prezentă în domeniul industriei și al tehnologiilor inovatoare independente de industrie, extinzându-și în mod constant serviciile, personalul profesional și portofoliul, pentru a răspunde schimbărilor și nevoilor pieței TIC. În calitate de furnizor de soluții cu spectru larg, compania are interese semnificative în telecomunicațiile prin satelit, tehnologiile UAV, sistemele integrate de management ale afacerilor, precum și în construcția și funcționarea centrelor de date. Compania, listată la Bursa de Valori din Budapesta, își propune să dezvolte o poziție dominantă pe piață în Ungaria și în regiune, într-o gamă largă de servicii IT și TIC, precum și pe piețele de telecomunicații interne și regionale.


Niciun comentariu despre subiectul „4iG a semnat un acord preliminar pentru a achiziționa Telenor Muntenegru”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile