duminică, 18 iulie 2021

India va fabrica antene și echipamente pentru Starlink?

Elon Musk intenționează să colaboreze cu producători indieni pentru a fabrica antenele și alte echipamente necesare pentru clienții serviciului său de internet în bandă largă prin satelit. Lansarea estimată a Starlink în India va avea loc anul viitor.

SpaceX este încântat să găsească noi modalități colaborare cu industria indiană pentru fabricarea echipamentelor pentru serviciul Starlink”, a precizat un reprezentant al companiei, adăugând că Starlink a căutat întotdeauna oportunități pentru a maximiza eficiența lanțului său global de aprovizionare.

Starlink este o constelație sateliți realizată de SpaceX, care oferă acces la internet prin satelit. Constelația va fi formată din mii de mici sateliți lansați pe orbita joasă a Pământului (LEO), Sateliții se conectează la transceivere terestre. 

Centrul de dezvoltare al SpaceX din Redmond găzduiește echipele Starlink de cercetare, dezvoltare, producție și control al sateliților pe orbită. Costul proiectului de zece ani a constelației a fost estimat de SpaceX în anul 2018 la cel puțin 10 miliarde de dolari.

Dezvoltarea serviciului a început în anul 2015. Două prototipuri de sateliți au fost lansate în februarie 2018. Sateliți de testare suplimentari și 60 de sateliți operaționali au fost lansați în mai 2019. SpaceX lansează până la 60 de sateliți o singură dată, urmărind furnizarea de servicii aproape globale până la sfârșitul anului 2021 sau 2022. SpaceX a început un serviciu beta privat în nordul Statelor Unite în august 2020 și unul beta public în octombrie 2020, serviciul fiind disponibil la latitudini între 44° și 52° Nord.

Sateliții sunt echipați cu propulsoare cu efect Hall, alimentate cu kripton. La sfârșitul duratei de utilizare comercială, aceste motoare vor ajuta sateliții Starlink să părăsească orbita. În plus, acești sateliți sunt proiectați pentru a evita în mod autonom coliziunile.


Niciun comentariu despre subiectul „India va fabrica antene și echipamente pentru Starlink?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile