luni, 2 august 2021

Fără satelit sau cablu tv: Sky Germania a lansat Sky Q prin internet

Din 3 august 2021, telespectatorii din Germania nu vor mai avea nevoie de abonament la tv cablu sau de recepție prin satelit DTH pentru a utiliza Sky Q. Prin intermediul noului media player Sky Q prin IP, operatorul de televiziune cu plată a lansat un echipament care oferă acces la canale tv, servicii de streaming și aplicații, utilizând internet chiar de la furnizori concurenți ai Sky Germania.

"Grila de lansare include peste 80 de televiziuni: canale Sky, precum și alte peste 50 televiziuni gratuite, printre care toate canalele majore, cum ar fi ARD, ZDF, televiziunile RTL și ProSiebenSat.1, precum și posturi tv tematice precum Eurosport, DMAX și Sport1, majoritatea în calitate HD. Alte pachete și extra-opțiuni de televiziune cu plată pot fi adăugate contra cost", a explicat Max Ehrhardt, director al departamentului de produse la Sky Deutschland, în cadrul unei conferințe de presă online.

Printre aplicațiile disponibile pe media player menționăm Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, YouTube, DAZN, YouTube Kids sau Spotify. Platforma oferă acces și la servicii catch-up de la ARD, ZDF, RTL TVNow și ARTE. Funcțiile de personalizare permit recomandări individuale de conținut și alte servicii.

Abonamentul începe de la 12,50 euro lunar și include pachetul de bază Sky Entertainment. Contractul se semnează inițial pentru un an și poate fi prelungit ulterior anual. Se poate anula lunar. 

"Cu versiunea IP a Sky Q, radiodifuzorul de televiziune cu plată dorește să se adreseze unor noi grupuri țintă de telespectatori", a explicat Ehrhardt.

Prețul abonamentului este identic cu cel pentru Sky Q prin cablu sau satelit. Potrivit lui Ehrhardt, clienții Sky Q existenți pot migra la versiunea IP în perioada contractuală.

Media playerul se conectează la internet prin Wi-Fi sau printr-un cablu Ethernet, de exemplu la router-ul de internet al locuinței. Lățimea de bandă minimă a conexiunii la internet pentru utilizarea Sky Q prin IP este de 6 Mbps.

Cu toate acestea, clienților Sky Q prin IP le lipsesc două caracteristici care sunt oferite doar prin cablu tv și satelit: rezoluția UHD și funcția de înregistrare: "Din punct de vedere tehnic, media playerul este compatibil cu rezoluția UHD", a spus Ehrhardt, adăugând că funcția de redare 4K e posibil să fie activată în viitor. Absența unei funcții de înregistrare este justificată de operator prin faptul că telespectatorii vizați de Sky Q prin IP folosesc în primul rând servicii catch-up pentru a viziona programe tv, la momentul dorit.


2 comentarii despre subiectul „Fără satelit sau cablu tv: Sky Germania a lansat Sky Q prin internet”:
Anonim

Sky au simțit mereu evoluția în domeniul televiziunii, chiar și când au trebuit să desființeze nou înființatul canal 3D în 2017. Nu s-au înșelat. Probabil nici acum.

Unknown

Oare in acest deceniu se vor muta toate televiziunile pe Internet si vor adopta uhd 4,8,16k?Va disparea televiziunea liniara asa cum o stim cu exceptia canalelor de stiri?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile