miercuri, 18 august 2021

Un virus pentru televizoare difuza publicitate de 6 milioane dolari lunar

Un sistem prolific de fraudă publicitară pe televizoarele conectate la internet, denumit „SmokeScreen”, a fost limitat de o companie de software din New York. Frauda SmokeScreen preia controlul televizoarelor (prin intermediul unui screensaver de ecran) pentru a genera "impresii" (o impresie este similara cu contorizarea afișării unui anunț publicitar), chiar și atunci când ecranul este oprit.

Programul malware a fost livrat printr-o aplicație de screensaver frauduloasă, pe care utilizatorii o instalau in televizor, și a generat impresii folosind date falsificate. Utilizatorul final nu avea nicio idee că SmokeScreen rulează pe dispozitivul său, chiar dacă televizorul genera de trei ori mai multe impresii decât un televizor neinfectat.

Schema a fost identificată de compania software DoubleVerify, care a declarat că a neutralizat acum SmokeScreen pentru partenerii și clienții săi, încât aceștia să evite pierderea investițiilor în publicitatea de pe televizoarele conectate. Dar DoubleVerify a avertizat că schema, care generează lunar peste 300 de milioane de cereri de afișări de reclame, evaluate la peste 6 milioane de dolari americani, rămâne activă pe aproape 10.000 de dispozitive neprotejate.

Mark Zagorski, CEO la DoubleVerify, a precizat: „Infractorii continuă să vizeze în mod agresiv domeniul televizoarelor conectate la internet. De aceea, ne-am angajat să blocăm schemele de fraudă emergente pe toate dispozitivele, formatele și platformele de difuzare a anunțurilor. Protejarea brandurilor pe care le deservim este prima noastră prioritate, deoarece are un impact direct asupra eficienței anunțurilor. Frauda generează de asemenea rezultate de afaceri slabe pentru agenții de publicitate globali. Prin eforturile departamentului nostru anti-fraudă oferim transparență și protecție agențiilor care difuzează publicitate pe televizoare conectate la internet, contribuind în același timp la menținerea oportunității de câștiga bani pentru editorii de calitate”.

Roy Rosenfeld, șeful departamentului anti-fraudă de la DoubleVerify, a completat: „Frauda publicitară pe televizoare conectate nu are impact doar asupra agențiilor de publicitate. Este dăunătoare pentru întregul ecosistem, eliminând câștigurile editorilor de înaltă calitate și pe cele ale dezvoltatorilor de aplicații, precum și pe cele ale platformelor de streaming".


Niciun comentariu despre subiectul „Un virus pentru televizoare difuza publicitate de 6 milioane dolari lunar”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile