miercuri, 29 septembrie 2021

Radiodifuzorul public italian RAI implementează filigranarea conținutului transmis online la liber

Radiodifuzorul public Radio Televisione Italiana (RAI) din Italia a implementat platforma de watermarking și anti-piraterie NexGuard de la NAGRA (o companie a Kudelski Group) pentru a-și proteja serviciul de streaming gratuit. RAI a devenit astfel primul radiodifuzor care oferă conținut tv online la liber, dar adoptă o soluție de filigranare a conținutului. 

RAI precizează că implementarea sistemului de identificare este o reflectare a creșterii bugetelor de producție și a cererii de conținut original. În calitate de furnizor național de servicii publice Free-to-Air (FTA), RAI este unul dintre principalii producători și radiodifuzori de conținut din Italia care operează numeroase canale de televiziune terestre și posturi de radio. Odată cu creșterea bugetelor de producție la nivel mondial și a creșterii cererii consumatorilor, conținutul original trebuie protejat împotriva partajării ilicite și re-streaming, pentru a preveni pierderile de venituri.
 
Soluțiile noastre anti-piraterie bazate pe filigran sunt esențiale pentru ca RAI să monitorizeze eficient încălcarea drepturilor de autor și să valorifice eficient conținutul distribuit prin OTT / AVOD. La fel ca mulți alți clienți, RAI se bazează pe reputația NAGRA în securizarea conținutului media și pe expertiza noastră împotriva pirateriei, pentru a înțelege provocările actuale cu care se confruntă industria, dar, mai important, pentru a oferi instrumentele și soluțiile necesare pentru a ține pirateria la distanță”, a spus Thierry Legrand de la NAGRA.

Tehnologia NexGuard de la NAGRA adaugă filigrane în conținutul radiodifuzorului ce este oferit consumatorilor prin intermediul serviciului web și al aplicațiilor video la cerere ale RAI. Platforma NAGRA Anti-Piracy Services accesează ulterior cu crawlere serviciile web de piraterie, care sunt verificate pentru identificarea filigranelor și pentru a confirma juridic atunci când conținutul este redistribuit ilegal. Filigranul NexGuard NAGRA protejează investițiile proprietarului de conținut și ale operatorului de televiziune cu plată împotriva acțiunilor ilicite, identificând rapid și eficient sursa conținutului copiat, astfel încât să poată fi luată o acțiune decisivă împotriva piratării.


Niciun comentariu despre subiectul „Radiodifuzorul public italian RAI implementează filigranarea conținutului transmis online la liber”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile