vineri, 29 octombrie 2021

Compania Facebook şi-a schimbat denumirea în Meta

Compania Facebook și-a schimbat denumirea în Meta, precum si logo-ul, care este acum asemănător cu simbolul infinitului. Însă rețeaua de socializare pe care o deține își va menține denumirea de Facebook.

CEO-ul Mark Zuckerberg a anunțat în timpul Connect 2021, conferința anuală a dezvoltatorilor Facebook, că noua denumire a companiei sale va fi Meta. De altfel, Zuckerberg a vorbit în cea mai mare parte a discursului său de la Connect despre „Metavers” sau ceea ce Zuckerberg crede că este viitorul internetului (anterior, Facebook anunțase că va angaja 10.000 europeni pentru a dezvolta metaversul).

Zuckerberg a spus că numele „Facebook” nu reprezintă tot ceea ce face compania lui în acest moment și că brandul Facebook este prea „strâns legat de un singur produs”. Zuckerberg a spus că speră că în timp compania sa va fi considerată o „companie metaversă”.

Într-o postare pe blog, Zuckerberg a oferit detalii despre compania Meta. În timp ce structura corporativă a companiei rămâne aceeași, modul în care raportează rezultatele financiare se va schimba: 

Începând cu rezultatele noastre pentru trimestrul al patrulea din 2021, vom prezenta situația pe două segmente operaționale: Family of Apps și Reality Labs. De asemenea, intenționăm să începem tranzacționarea sub noul simbol pe care l-am rezervat, MVRS, din 1 decembrie 2021".

Facebook nu este prima companie de top din tehnologie care a adoptat o nouă denumire la mulți ani de la înființare. Google, de exemplu, s-a transformat în Alphabet în anul 2015, iar motorul de căutare Google a devenit una dintre afacerile găzduite sub umbrela/holdingul Alphabet.


Niciun comentariu despre subiectul „Compania Facebook şi-a schimbat denumirea în Meta”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile