duminică, 3 octombrie 2021

Complexul de lansare pentru viitoarele rachete Ariane 6 a fost finalizat

A fost inaugurat complexul din Guyana Franceză de lansare a viitoarelor rachete Ariane 6. Supranumită ELA-4, instalația masivă de lansare a costat sute de milioane de dolari. Finalizarea proiectului a întârziat de asemenea cu câțiva ani. Proiectul a fost gestionat de agenția spațială națională franceză CNES.

Complexul de lansare a fost predat beneficiarului, care va efectua o serie de pregătiri pentru primul zbor de test al rachetei sale Ariane 6, ce va avea lor în trimestrul al doilea al anului 2022.

Statisticile CNES sunt impresionante: s-au utilizat aproximativ 55.000 de metri cubi de beton și 8.000 de metri de oțel structural. Aproximativ 75% din lucrătorii din construcții au fost angajați de la nivel local.

ESA și industria europeană dezvoltă în prezent un lansator de nouă generație: Ariane 6. Scopul principal al rachetei Ariane 6 va fi de a oferi acces garantat la spațiu pentru Europa, la un preț competitiv. Costurile serviciului de lansare vor fi reduse la jumătate, menținând în același timp fiabilitatea prin reutilizarea motoarelor de încredere ale Ariane 5. Performanța vizată a încărcăturii utile a Ariane 6 este de peste 4,5 tone pentru misiunile de orbita de la 800 km altitudine. Racheta va putea lansa câte doi sateliți Galileo.


Niciun comentariu despre subiectul „Complexul de lansare pentru viitoarele rachete Ariane 6 a fost finalizat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile