duminică, 3 octombrie 2021

Eutelsat: OneWeb este acum un activ european

Directorul executiv al Eutelsat, Rodolphe Belmer, într-o întâlnire cu o comisie parlamentară franceză, le-a spus delegaților că OneWeb este acum un „activ european” și că este probabil să fie singura mega-constelație care nu este deținută de SUA.

Eutelsat are o participație de 17,5% la OneWeb, iar guvernul britanic una similară. Cu toate acestea, India și Japonia sunt de asemenea investitori majori, la fel ca Hanwha din Coreea de Sud.

Belmer le-a spus parlamentarilor că investiția Eutelsat reprezintă un atu foarte competitiv în lumea internetului cu latență scăzută. Menționând de asemenea Starlink și Telesat (din Canada), dar și serviciul în bandă largă Lightspeed prin satelit, Belmer a adăugat că OneWeb va avea drepturi prioritare de transmisie prin satelit.


Operatorul de sateliți Eutelsat Communications a confirmat recent investiția sa de peste 455 milioane euro în serviciul Low Earth Orbit al OneWeb, anunțată inițial în primăvara acestui an.

Suntem încântați să finalizăm această investiție în OneWeb, oferindu-ne un punct de sprijin în segmentul Low Earth Orbit. Așteptăm cu nerăbdare colaborăm cu OneWeb, pe măsură ce se apropie rapid intrarea acestuia în serviciul operațional, cu aproape 50% din constelație deja lansată pe orbită”, explica luna trecută Rodolphe Belmer, director executiv al Eutelsat.

OneWeb a început în februarie 2019 lansarea constelației de sateliți pe orbită mică a Pământului. Până în luna mai a acestui an a lansat 218 din cei 648 de sateliți planificați în constelația inițială. Scopul sistemului OneWeb este de a oferi servicii de internet „tuturor, peste tot”, furnizând conexiuni la internet în zone rurale și îndepărtate din diverse piețe.

UPDATE 7 octombrie 2021: Operatorul francez de sateliți Eutelsat și-a mărit participația de la 17,6% la 22,9%, plătind încă 165 milioane dolari, după ce inițial a investit 550 milioane dolari în OneWeb.

Deținerea a 22,9% din acțiuni transformă compania Eutelsat în al doilea cel mai mare acționar al OneWeb, după Bharti, care deține 30 %.

Anunțul vine la câteva zile după ce Eutelsat a respins o propunere de preluare de către proprietarul Altice, Patrick Drahi. Drahi a oferit 12,10 euro per acțiune pentru operatorul de sateliți Eutelsat, dar Eutelsat a spus ulterior că valoarea propusă este prea mică.


Niciun comentariu despre subiectul „Eutelsat: OneWeb este acum un activ european”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile