joi, 18 noiembrie 2021

SES a comandat ASTRA 1P și ASTRA 1Q, doi noi sateliți pentru 19,2 grade Est

Doi noi sateliți SES vor fi lansați la pozitia orbitală 19,2 grade Est pentru a furniza servicii de distribuție a conținutului pentru marii radiodifuzori europeni ai SES, precum și servicii de conectivitate în Europa.

SES a anunțat astăzi că a comandat doi sateliți geostaționari în bandă Ku pentru slotul său orbital principal de la 19,2 grade Est, pentru a continua să ofere serviciile premium pentru clienții săi video europeni și pentru a atrage noi oportunități în regiune. Acești doi sateliți înlocuitori (ASTRA 1P și ASTRA 1Q ) vor fi fabricați de Thales Alenia Space (un joint venture între Thales (67%) și Leonardo (33%)) și sunt de așteptat să se lanseze nu mai devreme de anul 2024.

ASTRA 1P, un satelit clasic cu fascicul larg, își va aduce aportul la poziția orbitala principală de televiziune al SES și va permite proprietarilor de conținut, radiodifuzorilor privați și publici din Germania, Franța și Spania să continue să transmită televiziuni prin satelit la cea mai înaltă calitate a imaginii.

Similar cu ASTRA 1P, satelitul ASTRA 1Q, un satelit digital de ultimă generație, atât cu fascicule largi de semnal, cât și cu fascicule concentrate de mare putere, va putea oferi servicii direct-to-home (DTH). Dar, în plus, ASTRA 1Q va fi un satelit complet flexibil și personalizabil pe orbită și poate fi mutat cu ușurință în alte poziții orbitale, permițând SES să răspundă nevoilor dinamice ale clienților săi video și de date.

Sateliții actuali care operează la poziția orbitală principal a SES de 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării, reprezentând peste 43% din locuințele europene în care există cel puțin un televizor. În special, majoritatea telespectatorilor ce utilizează recepția tv prin satelit din Germania, Franța și Spania sunt deserviți de sateliții ASTRA. Numărul de locuințe care receptioneaza conținut HD de la acești sateliți a crescut cu aproape 30% în ultimii cinci ani.

Poziția noastă orbitală principală pentru televiziune, cea de la 19,2 grade Est, este unul dintre cele mai valoroase atuuri ale noastre, care le-a oferit radiodifuzorilor europeni de top posibilitatea să-și crească audiența în ultimii 30 de ani. Acești doi sateliți vor avea fiabilitatea de care au nevoie clienții noștri video și vor putea oferi servicii premium până în anul 2040. În plus, datorită tehnologiei avansate de transmisie prin satelit, ne vom proteja investițiile în viitor și vom obține un grad ridicat de flexibilitate prin satelitul ASTRA 1Q, pentru a ne asigura că îndeplinim nevoile în evoluție ale tuturor piețelor pe care le deservim”, a precizat Steve Collar, CEO al SES.

Acest contract reflectă capacitatea Thales Alenia Space de a satisface nevoile complementare ale clienților atât în ​​ceea ce privește capacitatea, cât și flexibilitatea. Suntem mândri să oferim companiei SES linia noastră completă de produse Spacebus NEO, pentru a răspunde misiunii Astra 1P, precum și soluția noastră inovatoare definită de software, Space Inspire, permițând satelitului Astrei 1Q o flexibilitate deplină pe orbită, necesară pentru a servi dinamica în evoluție a pieței”, a precizat Hervé Derrey, CEO Thales Alenia Space.

Achiziția celor doi sateliți a fost deja încorporată în planurile actuale ale SES privind cheltuielile de capital pentru perioada 2021-2025 și este pe deplin conformă cu politica financiară a companiei.

UPDATE 23 noiembrie 2021: SES remis către hdsatelit.com comunicatul cu traducerea oficială în limba română, pe care îl regăsiți mai jos.

SES va lansa doi noi sateliți de ultimă generație pentru 118 milioane de gospodării din Europa 

Cei doi sateliți destinați poziției orbitale 19,2 grade Est vor îmbunătăți operațiunile de distribuție de conținut ale radiodifuzorilor importanți din Europa

SES anunță că a comandat 2 sateliți geostaționari (GEO) în bandă Ku pentru poziția sa orbitală 19,2 grade Est, în vederea consolidării serviciilor premium pe care le furnizează clienților video din Europa și a exploata oportunitățile din regiune. Cei doi sateliți - ASTRA 1P și ASTRA 1Q - vor fi construiți de Thales Alenia Space și urmează să fie lansați în 2024. 

ASTRA 1P, un satelit clasic de fascicul larg, va permite deținătorilor de conținut, radio-difuzorilor privați sau publici din Germania, Franța și Spania să continue să difuzeze posturi TV prin satelit, la cea mai bună calitate a imaginii, într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor. 

ASTRA 1Q, un satelit de nouă generație, atât cu fascicul larg, cât și cu fascicule spot cu putere mare, va putea susține operațiunile DTH precum ASTRA 1P. Mai mult, flexibilul ASTRA 1Q este personalizabil direct pe orbită și poate fi mutat cu ușurință pe alte poziții orbitale, ceea ce permite SES să adreseze nevoile în schimbare al clienților săi din domeniile video sau date. 

Sateliții operați de SES la poziția orbitală 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării europene sau peste 43% dintre toate gospodăriile cu TV din Europa. Majoritatea gospodăriilor cu televiziune prin satelit din Germania, Franța sau Spania sunt deservite de sateliți ASTRA. Numărul gospodăriilor către care este furnizat conținut HD de la acești sateliți a crescut cu aproape 30% în ultimii 5 ani. Sateliții de la poziția orbitală 19,2 grade Est distribuie peste 1.000 de posturi TV, dintre care 440 în format HD și 15 UHD. Sute de posturi disponibile la 19,2 grade Est sunt gratuite (FTA - Free-to-Air), acoperind toate genurile: de la divertisment, filme, sport și documentare la cultură, copii și shopping, în diferite limbi: germană, engleză, franceză sau spaniolă. 

Poziția orbitală 19,2 grade Est este unul dintre cele mai importante active ale SES, iar pentru marii radiodifuzori europeni reprezintă instrumentul cheie al creșterii audiențelor TV în ultimii  30 de ani. Acești doi noi sateliți vor avea rezistența, fiabilitatea și redundanța de care clienții noștri video au nevoie și vor oferi servicii premium până în 2040”, a declarat Steve Collar, CEO SES. „De asemenea, grație tehnologiei satelitare avansate ne asigurăm că investiția noastră va răspunde cerințelor viitorului, prin introducerea unui grad înalt de flexibilitate în ASTRA 1Q.” 

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut. Rețeaua video a SES transmite peste 8.500 de canale și acoperă peste 361 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.


Un comentariu despre subiectul „SES a comandat ASTRA 1P și ASTRA 1Q, doi noi sateliți pentru 19,2 grade Est”:
Anonim

ASTRA 1P și ASTRA 1Q vor fi lansați în anul 2024.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile