marți, 9 noiembrie 2021

Viasat cumpără Inmarsat într-o tranzacție de 7,3 miliarde dolari

Viasat Inc., o companie globală de comunicații, și Inmarsat , un furnizor lider de servicii globale de comunicații mobile prin satelit, au anunțat astăzi că au încheiat un acord definitiv prin care Viasat va achiziționa Inmarsat într-o tranzacție în numerar și acțiuni, evaluată la 7,3 miliarde dolari.

Activele și resursele complementare rezultate în urma fuziunii vor oferi capacitați pentru noi servicii avansate în segmentele mobile și fixe, în comunicațiile în bandă largă și serviciile de bandă îngustă (inclusiv Internetul lucrurilor sau „IoT”).

Ca urmare a fuziunii vor fi integrate spectrul de frecvențe, sateliții și activele terestre ale ambelor companii într-o rețea spațială și terestră hibridă globală de mare capacitate, capabilă să furnizeze servicii superioare în sectoarele comerciale și guvernamentale. Această arhitectură avansată va crea un cadru care încorporează cele mai favorabile caracteristici ale sateliților cu mai multe benzi de frecvențe și ale sistemelor terestre aer-sol, care pot oferi viteze mai mari, precum și o mai mare lățime de bandă în locații cu mare cerere, cum ar fi aeroporturile și transportul maritim, precum și o latență mai mică la costuri mai mici decât ar putea oferi oricare dintre cele două companii în mod individual.

Ambele companii au un istoric cunoscut de inovații în domeniul produselor și serviciilor. Viasat a dezvoltat conectivitate rezidențială și de aviație în America de Nord, precum și comunicații de apărare. Viasat este de asemenea recunoscut ca lider prin tehnologia sa de pionierat in lumea sateliților de capacitate mare.

Inmarsat are o prezență excepțională pe segmentul de mobilitate globală și se pregătește să-și extindă rețeaua globală în cursul acestui an cu cei mai puternici și mai avansați sateliți de comunicații comerciali bazați pe flexibilitate software, oferind atât capacitați în bandă Ka, cât și în banda L. Inmarsat are o prezență globală puternică, precum și un canal de distribuție robust care acoperă sectoarele de mobilitate, guvern, IoT și întreprinderi și care oferă în prezent servicii de securitate și conectivitate pentru mai mult de un milion de platforme de mobilitate și militare.

Noua companie va putea oferi, de exemplu:

- Un portofoliu larg de servicii în frecvențe din benzile Ka, L și S și o flotă de 19 sateliți în serviciu, cu alți 10 sateliți în construcție și planificați pentru lansare în următorii trei ani.

- O amprentă globală în banda Ka, inclusiv acoperire planificată în zonele polare, pentru a dezvolta aplicații cu lățime de bandă intensivă, susținute de active în bandă L care oferă conectivitatea în orice condiții meteo, dar și conectivitate IoT de bandă îngustă.

- Abilitatea de a debloca mai mult din spectrul de bandă L al Inmarsat și din activele spațiale existente prin încorporarea de la Viasat a celor mai noi tehnologii de generare a fasciculului de semnal, terminale pentru utilizatorul final, precum și capacitățile sale hibride de rețea spațială-terestră.

Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale ambelor companii (Viasat și Inmarsat). La finalizarea tranzacției, Viasat intenționează să-și extindă consiliul de administrație de la opt la zece membri.

Tranzacția este de așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului calendaristic 2022, sub rezerva primirii anumitor aprobări și autorizații de la autoritățile de reglementare și a satisfacerii altor condiții concurențiale.


Despre Inmarsat

Inmarsat este un lider în comunicații mobile prin satelit la nivel mondial. Deține și operează cel mai divers portofoliu global de rețele de telecomunicații mobile prin satelit din lume, precum și un portofoliu global de spectru multistrat, care acoperă banda L, banda Ka și banda S.

Inmarsat are un istoric important în operarea celor mai fiabile rețele globale de telecomunicații mobile prin satelit din lume, susținând aplicațiile operaționale esențiale pentru afaceri și misiuni de peste 40 de ani. Este, de asemenea, o forță motrice majoră în inovația tehnologică din comunicațiile mobile prin satelit, investind substanțial și având o rețea puternică de parteneri tehnologici și de producție.

Inmarsat operează într-un portofoliu diversificat de sectoare și deține poziții de lider în sectoare de comunicații prin satelit maritime, guvernamentale și aviatice.

Despre Viasat

Viasat este o companie globală de comunicații care crede că toată lumea și totul din lume poate fi conectat. De mai bine de 35 de ani, Viasat a contribuit la modelarea modului în care comunică întreprinderile, guvernele, consumatorii și armatele din întreaga lume. Astăzi, compania dezvoltă o rețea globală de comunicații pentru a furniza conexiuni rapide, sigure, accesibile și de înaltă calitate, ce au un impact pozitiv asupra vieții oamenilor oriunde s-ar afla, la sol, în aer sau pe mare. 


Niciun comentariu despre subiectul „Viasat cumpără Inmarsat într-o tranzacție de 7,3 miliarde dolari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile