sâmbătă, 11 decembrie 2021

Televiziunea pentru copii Spacetoon TV, recepționabilă gratuit prin satelit și în România

Televiziunea pentru copii Spacetoon TV a fost lansată pe satelitul Türksat 4A la 42 grade Est. Televiziunea este transmisă la liber (necriptat) in limba arabă și este disponibilă pe frecvența 12083, orizontal, SR 13750, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK.

Recepția este posibilă în România cu antene de dimensiuni obișnuite (am testat cu antena de 90 cm).

Televiziunea Spacetoon difuzează filme de animație și alte programe destinate copiilor ce au vârsta de minim 4 ani. A fost lansată în anul 2000 și este administrată din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Blocul său de programe de noapte, Space Power, este destinat adolescenților.

Compania Spacetoon a avut alte două televiziuni (acum închise) în lumea arabă, pe lângă principala și actuala televiziune în limba arabă Spacetoon Tv: Space Power TV și Spacetoon English, precum și o aplicație video la cerere, denumită Spacetoon Go.

Fiecare dintre programele difuzate a fost împărțit în blocuri, denumite „planete”, câte unul pentru fiecare gen:

- Action Planet (Planeta emoției și misterului) pentru seriale de acțiune (de exemplu: Dragon Ball Z Kai, Iron Kid)

- Sports Planet (Planeta provocării și puterii) pentru seriale și programe sportive (de exemplu: Inazuma Eleven Ares)

- Adventure Planet (Planeta imaginației și a fiorului) pentru seriale de aventuri (de exemplu: Future Boy Conan, One Piece, Garfield & Friends)

- Comedy Planet (Planeta zâmbetului) pentru seriale de comedie (de exemplu: The Fairly OddParents, The New Woody Woodpecker Show, Comedie clasică, Pink Panther)

- Movies Planet (Planeta tuturor culorilor) pentru filme animate.

- Abjad Planet (Planeta numerelor și literelor) pentru programe educaționale (de exemplu: Mia the Mouse, Pocoyo)

- Bon Bon Planet (Planeta eroilor și adulților) pentru programe preșcolare (de exemplu: Sam pompierul, Bob constructorul, Thomas și prietenii)

- Science Planet (Planeta descoperirii și cunoașterii) pentru programe de știință educațională (de exemplu: Inspectorul Gadget)

- Zomoroda Planet (înseamnă „smarald” în arabă, Planeta doar pentru fete) pentru seriale și programe pentru fete (de exemplu: My Little Pony: Friendship is Magic, My Little Pony: Pony Life)

Televiziunea Spacetoon este difuzată în 22 de țări și are o audiență de peste 130 de milioane de telespectatori.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea pentru copii Spacetoon TV, recepționabilă gratuit prin satelit și în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile