marți, 18 ianuarie 2022

Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a doua

Eurosport a remis către HD Satelit România  un comunicat care cuprinde o selecție de analize ale experților Eurosport și jucătorilor de la Australian Open. Prima parte o puteți accesa dând click AICI.

CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Boris Becker vorbește din Eurosport Cube despre excluderea lui Novak Djokovic de la Australian Open

Ce crezi despre povestea excluderii lui Novak Djokovic din turneu?

Mereu am simțit că această poveste se va încheia așa. Orice guvern este mai mare decât orice individ, așa că am fost chiar surprins că s-a judecat în favoarea lui Novak săptămâna trecută. Evident, de data asta guvernul a avut ultimul cuvânt de spus. Nu cred că există un câștigător în toată povestea asta. Novak a plătit cel mai scump, dar Tennis Australia, statul Victoria și Australia ca întreg nu au ieșit cu reputația nepătată din această situație. Îmi pare rău să spun asta, fiindcă Australia a fost una dintre cele mai primitoare țări din lume atâta timp. Sunt ușor confuz date fiind cele întâmplate, însă regulile stricte privind vaccinarea au făcut diferența.

Cum simți că s-a comportat Novak în toată povestea?

Nu știu detalii din culise, dar a spus lucrurile potrivite și nu a încălcat nicio lege. Putem spune că asta este cel mai important, dar per total este un șoc mare pentru el. Australian Open este turneul său favorit, l-a câștigat de nouă ori și își dorea să dețină recordul de trofee, câștigând Slam-ul 21, iar șansa i-a fost luată. Cred că este foarte frustrat.

Novak venise aici pentru a câștiga al 21-lea său Grand Slam. Crezi că se va vaccina dacă, în final, cariera lui va depinde de asta? Îl cunoști bine. 

Asta este întrebarea momentului, până la urmă. Viața sa ar fi mai ușoară dacă s-ar vaccina, dar lumea este divizată. Este cel mai faimos dintre cei împotriva vaccinului și sunt sigur că Roland-Garros și Wimbledon au privit cu atenție cele întâmplate. Rămâne de văzut. Sperăm să nu mai avem un nou virus, însă restricțiile încă vor exista în mai-iunie, sunt sigur. Să vedem ce va face, dar bineînțeles că cea mai simplă soluție este să se vaccineze.

Dacă nu se va vaccina, care ar fi consecințele asupra carierei sale?

Dacă nu se va vaccina va avea nevoie de permisiuni speciale, de excepții de la reguli. Este greu să înțelegi ce documentație vei avea nevoie pentru a juca automat un turneu de tenis în viitor. Este suficient de greu să câștigi un turneu, iar acum va trebui să și redacteze documente pentru a participa. Este o lume nebună, dar este așa cum este. Cu toții am trecut prin asta în ultimii doi ani și nu avem de ales. 


CINE: Chris Evert, expert Eurosport și de 18 ori câștigătoare de Grand Slam 
SUBIECT: Chris Evert vorbește despre perspectivele Emmei Răducanu înaintea meciului său cu Sloane Stephens de la Australian Open

Emma are o presiune mare pe umeri și nu poate fi prea încrezătoare înaintea acestui turneu, fiindcă nu a câștigat multe competiții. Atunci când cineva clasat în afara top 100 câștigă un Grand Slam trebuie să te întreb dacă este doar o excepție sau chiar a meritat să câștige US Open. Chiar nu știu dacă nu cumva i s-au întâmplat toate puțin prea devreme. Poate multă lume gândește așa.

Acum ea are o țintă pe spate. A câștigat US Open, dar încă este tânără și nu și-a dezvoltat complet jocul. Acestea fiind zise, Emma a arătat maturitate și calm atunci când a câștigat US Open, iar lucrurile astea o pot ajuta mult, însă joacă cu Sloane Stephens.

Și Sloane a câștigat US Open. Este o câștigătoare de Grand Slam, iar pentru un meci de prim tur, această confruntare este una dintre cele mai grele posibile pentru Emma. Sloane s-a căsătorit recent și nu știm cum va juca. Nu știm care i-a fost programul în ultima vreme, cum i-au fost antrenamentele, dacă a fost plecată în luna de miere sau cât a jucat tenis. Acest meci este probabil cel mai interesant de urmărit din primul tur.

CINE: Chris Evert, expert Eurosport și de 18 ori câștigătoare de Grand Slam
SUBIECT: Chris Evert crede că Simona Halep este una dintre pretendentele la titlu căreia nu i se acordă suficientă atenție 

Cred că dacă vom avea un duel între Simona Halep și Emma Răducanu [în turul trei], Simona va câștiga. Tocmai s-a căsătorit și va fi interesant de văzut cum va evolua. Chiar l-am întrebat de curând pe fostul ei antrenor, Darren Cahill, dacă a urmărit jocul ei. Mi-a spus că joacă grozav, că acoperă bine fundul terenului, că lovește mingea devreme, se mișcă bine, este sănătoasă și pregătită bine fizic.

Cred că Simonei nu i se acordă suficientă atenție, dar să nu uităm că a câștigat Grand Slam-uri și este cu siguranță o jucătoare de urmărit din acest motiv. Ar trebui să ne gândim la ea. Este în formă și fericită. Va fi o jucătoare periculoasă.

CINE: Rafa Nadal, de 20 de ori câștigător de Grand Slam
SUBIECT: Vorbind după victoria sa din primul tur de la Australian Open, Rafa Nadal spune că a fost aproape să se lase de tenis 

Cu o lună și jumătate în urmă nu știam dacă voi mai juca tenis la nivel profesionist vreodată. A fost vorba de mai mulți factori, inclusiv problemele mele cu piciorul și COVID.

Încerc să mă bucur de lucrurile care mă motivează în fiecare zi și să rămân optimist, fiindcă asta mă ajută să rămân determinat și să lupt pentru ceea ce mă entuziasmează.

Partea a treia o puteți accesa dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a doua”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile